dijous, 29 d’abril de 2010

Pastís vegetal o d'estiu

Una altra manera de menjar amanida i ben fresqueta per l'estiu. A mi m'encanta i sempre que puc la faig fins i tot com a plat únic. 
Ingredients:
12 llesques de pa de motlle sense crosta
1 enciam (jo el faig servir del tipus iceberg)
2 tomàquets
Palets de cranc o surimi
gambes pelades cuites
una llauna de tonyina en oli
3 ous durs
Salsa rosa
Maionesa

En un bol hi posem una mica de surimi, les gambés, la tonyina ben escorreguda, el tomàquet trocejat, dos ous durs trocejats i l'enciam tallat ben petit.
Ho barregem tot molt bé, i hi afegim la salsa rosa al gust, jo no en poso massa, lo just perquè lligui tot una mica. Agafem un motlle d'aquests tipus rustidera i posem 4 llesques de pa, posem una part de la barreja i ho extenem, posem 4 llesques més i la resta de la barreja, ho acabem amb les altre 4 llesques. Agafem maionesa i l'extenem per sobre amb la finalitat de que l'enciam que hi posem a sobre i als costats se'ns enganxi bé. Decorem amb unes olives, surimi i l'altre ou.

Cookies de xocolata


Sempre havia tingut molta curiositat per saber fer aquestes galetes, ja que el seu gust el trobava diferent d'altres tipus de galetes. Tot s'ha de dir, les primeres que vaig fer com que no sabia que la passa pujava tant em van sortir unes mega galetes, però ara amb la pràctica poc tenen a envejar de les que venen al super.
Ingredients:
50 gr de sucre moreno
50 gr de sucre normal
70 gr de mantega
180 gr de farina
1ou
100 gr de pepites de xocolata o xocolata ratllada
una mica de sal
1 sobre de llevat (16gr)
1 cullerada de sucre avaïnillat

En un bol hi posem, els sucres, la mantega en pomada, el sucre avaïnillat i la sal, ho barregem molt bé, llavors afegim l'ou, la farina i el llevat tamissats i la xocolata. Seguim barrejant bé els ingredients, jo ho faig amb les mans, trobo que va millor, però això a gust de cadascú. Seguidament posem paper vegetal en una safata pel forn i anem fent boletes no gaire grosses ja que la massa pujarà, i les coloquem una mica separades entre si perquè no s'enganxin.
Ho posarem al forn calents uns 15 minuts a 180º