dissabte, 31 de juliol de 2010

"Negritos" amb fruits secs

Jo sóc molt xocolatera, però de la negre, negre, je je je. Normalment no tinc fruits secs a casa o sigui que aquesta recepta "no la podia fer", si que la podia fer però suposo que hauria quedat com un pà de péssic de xocolata, així que avui m'he provist d'una mica de tot. Doncs som-hi
Ingredients:
100 gr xocolata negre, si pot ser amarga
125 gr mantega en pomada
125 gr de sucre
2 ous
100 gr de farina de reposteria
8 gr de llevat
un polsim de sal
una culleradeta de sucre avaïnillat
fruits secs a la vostra elecció (jo he posat nous i ametlles)
cacao en pols per decorar

Desfarem  la xocolata al bany maria i un cop estigui desfeta la reservarem. En un bol, batrem la mantega, i el  sucre amb la batedora de varilles. Un cop tinguem una massa cremosa hi afegim els ous d'un en un i la xocolata desfeta, procurant no parar de batre.
Escalfarem el forn a 200º. Seguidament barrejarem la farina amb el llevat, el sucre avaïnillat i la sal. Afegirem els fruits secs trencadets i ho afagirem a la massa obtinguda abans.

Ho posarem en un motllo, segons la recepte de 20 cm rectangular, jo l'he fet en un de rodó, i ho enfornarem 30 minuts o fins que l'escuradents surti sec. Deixarem refredar.

dimecres, 28 de juliol de 2010

Galetes dominó

Pel meu aniversari em van regalar un llibre de postres que encara no havia "estrenat". Aquesta recepta no queda massa ben explicada i al final hi vaig haver de posar de la meva part. En un principi hi posava molta més farina però a mesura que començava a lligar la massa vaig veure que era massa, fins i tot crec que n'hauria hagut de posar menys, crec que amb 250 gr n'hi hauria hagut de sobres. També feia la crema de xocolata, però vaig trobar que era molt més fàcil i senzil posar-ne que ja estigués feta, una tipus nocilla.
Ingredients:
100 gr mantega
200 gr de sucre
una mica de sal
50 gr sucre avaïnillat
crema de xocolata tipus nocilla
ratlladura de 1/2 llimona
2 rovells d'ou
300 gr de farina
200 gr cobertura xocolata

En un bol hi posem el sucre, el sucre avaïnillat, la mantega en pomada, la ratlladura, els ous, la sal i ho batem , anem afegint la farina sense parar de batre, quan ja no pogueu amb la batedora de varilles seguiu amassant amb les mans fins que us quedi una pasta homogènia i la deixarem reposar una estona a la nevera, mitja horeta aprox. Amb el corró extendrem la massa i amb un talla pastes anirem fent les galetes i les posarem en una safata del forn sobre un paper vegetal. Les courem en el forn calent uns 10 minuts a 200º o fins que comencin a quedar dauradetes. 



Les deixarem refredar i un cop fredes hi posarem la crema de xocolata en una de les galetes i la unirem a una altra galeta. 

Posarem a desfer la xocolata al bany maria i quan la tinguem llesta anirem sumergint les galetes fins a la meitat dins la xocolata i les deixarem refredar, millor a la nevera, i ja les tindrem llestes.


dilluns, 26 de juliol de 2010

El gran dia!!!!!


Per fi va arribar el gran dia, n'estic molt i molt orgullosa del resultat i tothom va estar content.
Va ser una festa en "familia" però per mi va ser un gran repte.  Ja veureu com només amb una mica d'imaginació i una bona presentació el resultat és impressionant.Com que alguns aperitius ja els havia fet, per no extendre'm massa us posaré els enllaços de la recepte per abreviar. Tot plegat van ser deu aperitius diferents:





Galetes de tonyina

Per la propera vegada que les faci no hi tiraré tanta farina o hi posaré una mica més de tonyina, les vaig trobar una mica insipides, però van quedar bones.
La recepta la vaig modificar de l'original, ja que no portava llevat, però jo n'hi vaig posar una mica perquè quedessin una mica més flonges
Ingredients
150gr de mantega amb 100 gr n'hi ha prou
2 llaunes de tonyina
150gr de farina de reposteria
6 gr de llevat
1 rovell d'ou amb una mica d'aigua per pintar
En un bol hi posem la farina tamissada, afegim la tonyina i amb l'ajuda d'una forquilla anem unint els ingredients. Afegim la mantega a temperatura ambient i amassem primerament amb la batedora de varilles i seguim amb les mans, afegim aigua fins que ens quedi una massa homogenia, que no se'ns faci trossos i si cal afegirem una mica més de farina fins que no se'ns engaxi als dits. La massa resultant la posem a la nevera tapada amb film, durant una o dues hores.

Un cop passat aquest temps, amb un corró exteneu la massa i amb un talla pastes aneu fent les galetes. Les aneu posant en un paper vegetal sobre una safata del forn, les pinteu amb l'ou batut. Les podeu acabar de decorar amb llavors de sèsam i/o de rosella.
Les courem al forn prèviament escalfat uns 10 o 15 minuts a 180º 


Rotllet de Pernil ibèric, foie i surimi

Aquest aperitiu és una mica més laboriós dels que he fet fins ara però tampoc molt més. El contrast de gustos és molt bo i el resultat sorprenent.
Ingredients
Surimi
Foie gras en barra, d'aquests que venen envasats
Pernil ibèric 
Pà de motlle sense costra
No us poso quantitats perquè va una mica al gust, i el pa de motllo vosaltres mateixos, en principi perque surtin uns 15 aperitius, s'haurien de fer servir 6 llesques de pà.
Per començar posarem les llesques de pà una al costat de l'altre i amb un corró les allisarem perquè al quedar planetes és més fàcil d'enrotllar, un cop planes hi posarem el pernil ibèric i a sobre el foie a tires. Seguidament hi posarem el surimi, no cal estirar-lo com jo ho he fet, però així queda millor distribuït el surimi. 

Amb compte enrotllarem el pà de motlle i ho embolicarem amb paper film i ho posarem a la nevera una hora o dos com a mínim, jo el vaig tenir tota la nit. Treurem el film i anirem tallant, podem servir així mateix o en una cullereta com vaig fer jo.

Brotxetes de pernil ibèric amb oli d'oliva injectat

Amb aquest nom podrieu pensar que és alguna cosa molt sofisticada però que va!
Ingredients:
Tomàquets tipus xerry
palets de brotxetes
oli d'oliva
peril ibèric.
Si veieu que els tomàquets són molt petits, com va ser el meu cas, agafeu dos per brotxeta. Doncs per començar agafeu una xeringa amb agulla la ompliu amb oli d'oliva i aneu punxant per varis llocs els tomàquets, anant amb compte de no apretar massa, ja que els tomàquets poden trencar-se, un cop omplerts els podeu guardar a la nevera fins que els hagueu de preparar, poden estar d'un dia per l'altre. Quan haguem de muntar les brotxetes només haurem d'enrotllar cada tomàquet amb un tros de pernil i atravessar-lo amb la brotxeta. Podem presentar-la així mateix però si voleu un resultat més vistós podeu agafar un got, omplir-lo amb una mica de sal i anar posant les brotxetes.

Pasta de full amb xistorra

Ingredients:
Una làmina de pasta de full rectangulars
xistorra
mantega
rovell d'ou
Posem una la pasta de full sobre de paper vegetal a una safata del forn, hi posem mantega desfeta prèviament al microones per tota la làmina. Seguidament hi posem les xistorres senceres, a mi m'hi van caber tres, penseu que hi ha d'haver prou separació entre elles perquè s'han de poder enrotllar bé. Tallem la pasta de full i enrotllem cada xistorra. Tallem en trossos de 2 o 3 cm, els fem un parell de talls per sobre perquè quedin ben monos, els pinzellem amb rovell d'ou i ho posem al forn pre-escalfat 15 o 20 minuts a 200º. Són els de l'esquerra.

divendres, 23 de juliol de 2010

Coca de cabell d'angel i pinyons

Aqui teniu una altre coca molt fàcil i ràpida de fer, l'he fet aquest mateix matí. El cabell d'angel veureu que és comprat, és fàcil de trobar. Ja arribarà el dia que provi de fer també el cabell d'angel.
Ingredients:
300 gr cabell d'angel
dues làmines de pasta de full rectangular
sucre
pinyons
ou

Procedim a col.locar sobre un paper vegetal en una safata del forn una de les dues làmines de pasta de full, la punxem amb una forquilla. Seguidament extenem el cabell d'angel procurant deixar un centimetre fins a les vores.


Separem la clara del rovell i pintem amb la clara les vores que haurem deixat sense cabell d'angel, també pintarem les vores de l'altre pasta de full i la posarem a sobre de la primera de manera que les vores amb clara d'ou estiguin unides. Amb l'ajuda d'una forquilla apretarem les vores d'aquesta manera quedaran unides i a més també quedarà bonic. Punxarem la superfície de la coca i amb el rovell batut amb una mica d'aigua procedirem a pintar-la tota, afegirem pinyons i sucre al gust i ho enfornarem uns 10 minuts amb escalfor per sota a 180º i després uns 15 minuts o fins que quedi rossa amb escalfor per sobre però aquest cop pujant la temperatura a 200º.

dijous, 22 de juliol de 2010

Menú festa aniversari


He rebut un encàrrec molt especial, fer el pica-pica per la festa d'aniversari d'un amic de la Jana. És un gran repte per mi, ja que, és el primer cop que ho faré per algú que no sigui per mi mateixa, a més els pares són molt bons amics meus. Serà un pica-pica variat per unes 35 persones. De moment us deixo el menú i a mesura que vagi preparant-lo aniré penjant les fotos i les receptes, em fa moltissima il.lusió fer-lo.

dimarts, 20 de juliol de 2010

Pasta amb curri i bacó


No us ha passat mai que van quedant potets de vidre amb culets de pastes diferents que quasi duren una eternitat????? Doncs jo he volgut aprofitar aquests "culets" per fer un plat "nou", potser si que existeix però jo no l'he fet seguint cap recepta, he fet volar una mica la imaginació, je je je.
Ingredients:
Restes de pasta (macarrons, espirals, etz)
Alfàbrega
crema de llet
colorant alimentari
sal
curry
mantega
bacó
No he posat mesures en els ingredients ja que donen molt de joc, o sigui que poseu-los al vostre gust.
Posem una olla al foc amb aigua i un raig d'oli i una culleradeta de colorant, ja que volia donar-li un toc de color i que la pasta de quedés blanca. Quan bulli afegim un grapat de sal i la pasta que volguem fer.
En una cassola posem a desfer una mica de mantega i saltegem el bacó, un cop s'hagi enrossit afegim la crema de llet i un polsim de sal, una mica de curri i deixem reduir una mica. Un cop tinguem la pasta cuita la colem i hi posem una nou de mantega, mentres acaba de deixar a nar l'aigua. Seguidament posarem la pasta escorreguda a la cassola on tenim el bacó, la crema de llet i el curry i ho barregem bé. Al final hi afegim alfàbrega, ja sigui fresca o seca i ja tenim una altra manera de menjar pasta.

diumenge, 18 de juliol de 2010

Cup cakes (decoració magdalenes)

A través d'un fòrum del qual sóc molt assidua però últimament no hi participo gaire em vaig assaventar que a Barcelona hi havia una petita botiga on també s'hi feien cursos de diferents tipus, decoració de galetes, pastissos, magdalenes, etc i el vaig trobar moooooooooooolt interessant així que vaig pensar que seria un bon regal per una amiga molt especial i, dit i fet, ens vem presentar les dues per fer un curs per decorar magdalenes, ens ho vem passar genial, tant que estem pensant en repetir!!!!!
Ingredients:
Massa magdalenes
3 ous (2 clares i un ou + 2 rovells)
150 gr farina per reposteria
150 gr de sucre
100 gr mantega en pomada
1 culleradeta de llevat
aroma de vaïnilla.
Decoració, tenim dues maneres amb mantega vegetal 
185 gr mantega crisco (és 100% vegetal)
2 cullerades soperas d'aigua o llet
400gr sucre glacé tamissat
o amb crema de formatge tipus philadelphia
400 gr formatge tipus philadelphia fred de la nevera
125 gr matega
200 gr sucre glacé

Anem per les magdalenes
En un bol muntem dues clares quasi a punt de neu amb un polsim de sal, un cop muntades hi afegim la meitat del sucre i seguim batent, reservem. En un altre bol hi posem la mantega en pomada amb la resta del sucre batem i seguidament anem afegint els 2 rovell més l'ou sencere fins que ens quedi una massa cremosa, afegim l'aroma de vaïnilla i la farina amb el llevat i el cacau. Si volguessiu que tinguessin el gust de xocolata, només heu de substituir els 30 gr de farina per 30gr de cacau, també les podeu fer de gustos ben variats, cafè llimona, etc al vostre gust. Un cop tenim tots els ingredients ben barrejats, afegirem la massa resultant a les clares muntades amb molt de compte i barrejant de dalt a baix perquè no baixin les clares. Posem la massa en motlles de paper, ja que per decorar va molt millor que amb motlle i les courem durant 15 minuts a 200º.
Un cop cuites les deixem refredar. 

Ara anem a per la decoració. Per la massa de mantega posarem tots els ingredients en un bol i ho batrem molt bé durant uns 2 o 3 minuts, fins que fins i tot ens costi de batre.Seguidament repartirem la pasta en diferents bols per afegir els colorants que volguem fer servir, un cop obtingut el color desitjat posem la pasta en una mànega pastissera amb una la boquilla que preferim i ..... a fer volar la imaginació.


La massa de formatge és exactament igual que la de mantega però en aquest cas afegirem la mantega de vaca després d'haver barrejat els altre igredients i hem d'anar amb compte de treure el suero que pugui tenir el formatge.



dijous, 15 de juliol de 2010

Carquinyolis

Dissabte tenim un dinar a casa dels pares amb uns amics seus, i com no ara ja ni es plantegen anar a comprar postres, je je je. Les lioneses no fallen mai, però volia provar de fer alguna cosa diferent, que es pogués acompanyar amb el café o ..... un bon vi dolç, perquè us he d'enganyar, m'encanta el bon vi dolç i em vaig decantar pels carquinyolis.

Ingredients: 
150 gr ametlles crues amb pell (tot i que jo amb pell no les tenia)
175 gr farina
1 culleradeta i mitja de llevat
1 pessic de canyella
100 gr sucre
1 ratlladura llimona
1 ou

1 rovell per pintar

Primerament posem en remull les ametlles i en un bol posem la farina amb el llevat i la canyella, el sucre, la ratlladura de llimona i l’ou, i ho aixafem tot amb una forquilla. Seguidament escorrem bé les ametlles i ho afegim a la massa i amassem amb les mans la massa resultant s'havia de repartir en tres parts, jo ho he fet així, però trobo que han sortit petitons, la propera vegada la dividiré en dues parts. De cadascuna de les parts, després de treballar bé la massa en farem uns bastonets d'uns 2 dits d'amplada i els posarem sobre un paper vegetal en una safata pel forn. 

Els pintarem ben pintats amb el rovell (que haurem barrejat amb una mica d'aigua) i ho posarem al forn prèviament escalfat uns 15 minuts a 220º o fins que estiguin ben daurats. Un cop cuits els treurem del forn i deixarem refredar una mica, agafarem un ganivet de tallar el pà, us anirà molt millor que un altre i anem fent talls al biax d'un centimetre d'amplada. Els carquinyolis els tornarem a posar al forn però aquest c
Publica un missatge
op sobre una reixeta de forn uns 5 minuts més i ....... ja els tindreu llestos

dilluns, 12 de juliol de 2010

Palmeres dolces

Sempre venen de gust, tant dolcetes i cruixents i molt molt molt fàcil de fer. 
A més el resultat sempre és bo, o sigui que és quasi impossible que surtin malament.

Ingredients:
Pasta de full rectangular
sucre
ou

Estirem la pasta de full i hi posem per sobre sucre i ho escampem bé. Després agafem els extrems de la pasta de full i els dobleguem cap el centre, i afegim més sucre i repetim l'operació. 





Ens ha de quedar un cilindre el qual colocarem amb les unions cap a sota i pintarem amb ou batut. Seguidament anirem tallant porcions d'un centímetre d'amplada i ho posarem en una safata del forn sobre paper vegetal. Pintarem novament amb ou batut i ho posarem al forn pre-escalfat uns 20 minuts a 200º o fins que quedin dauradetes.


diumenge, 11 de juliol de 2010

Truita de patates

Sempre he pensat que el fet de que un plat sigui molt simple i senzill ha de deixar de ser un bon plat. No sé si m'enteneu??? Doncs aprofitant que avui per dinar he fet truita de patates us explicaré com la faig.
Ingredients:
4 o 5 patates mitjanetes
3 o 4 ous depenent si son gaire grossos, jo per aquesta n'he fet servir tres
sal
llet sencera
En una paella amb l'oli una mica calent no massa hi posem les patates talladetes molt petites i ho salem, si feu la truita com jo la faig notareu que la patata no queda fregida sino cuita, ja que a mi m'agrada fer-la molt a poc a poc. Doncs deixem les patates al foc mig i les anem remenant de tant en tant però que no arribin a enrrossir si veieu la foto, la textura de la patata quasi s'arriba a desfer, jo puc arribar a estar entre 3/4 i una hora.

En un bol hi posarem els ous amb una mica de llet sencera, que li dona un gust molt bo i ho batem. També podem afegir una mica de llevat royal si volem que ens pugi una mica, jo avui no n'he posat. Quan les patates estiguin al punt, les posem ben escorregudes en el bol on tenim els ous i la llet i ho barregem bé. Courem la truita a la mateixa paella on hem cuit les patates, a foc mig perquè se'ns cualli però no torri, aproximadament uns 3 o 4 minuts donarem la volta, esperarem 3 o 4 minuts més i ja la tindrem


Magdalenes de tomàquet i alfàbrega

Quan vaig trobar aquesta recepta em va cridar l'atenció pel fet de que no era un postre dolç. Quan vaig llegir detingudament la recepte no em va fer massa el pes, ja que les mesures i els ingredients no eren els que normalment faig servir jo per fer magdalenes. La base que faig servir és la que vaig aprendre en un curs de decoració de magdalenes, queden molt amoroses i encara no he trobat cap altra recepta que les superi, així que vaig agafar la referencia de les "meves magdalenes" i només havia de modificar-la perquè quedés salada enlloc de dolça, el resultat........ boníssim!!!!!
Ingredients:
3 ous
150 gr farina
10 gr llevat royal
100 gr mantega a temp. ambient
Tomàquet sencer en conserva, (al vostre gust, jo n'he posat 3 de sencers)
alfàbrega
sal
una culleradeta de sucre

En un bol posem dues clares amb un pèssic de sal i les muntem quasi a punt de neu, les reservem. En un altre bol hi posem la mantega i el tomàquet tallat a trossos i ho triturem perquè no ens quedin grumolls, afegim un a un els rovells que ens han quedat desprès de muntar les clares i afegim el tercer, ho batem bé, hi afegim sal fins que ho trobem al nostre gust i la culleradeta de sucre. Seguidament afegirem la farina i el llevat tamissats i l'alfàbrega a trossets ben petits. Ho seguim batent fins que ens quedi una crema homogènia, tot seguit afegirem les clares muntades amb molt de compte i ho barrejarem tot amb una espatula amb molt de compte perquè no baixin. 
Si fem servir motlles de paper, com els que jo he fet servir, recomano que hi poseu unes gotetes d'oli perquè no s'enganxin i si feu servir els de silicona, no cal. Repartim la massa entre els motlles escollits i ho posem al forn ja calent 15 minuts a 200º

dijous, 8 de juliol de 2010

Mandonguilles amb ceba i bolets

Feia molts dies que no feia mandonguilles, i això que és un plat que no em cal mirar la recepta, je je je. Es poden fer igual amb tomàquet, però a mi en particular m'agrada molt el gustet que deixen la ceba i els bolets, doncs vinga som-hi!!!
Ingredients:
1/2 kg de carn picada de vedella(també es pot fer barrejada, això va a gustos)
Julibert picat
2 o 3 dents d'all ben trinxats
sal
1 ou
ceba
pà torrat 
farina
Bolets (jo faig servir els saltejats que venen congelats)
Manzanilla o una mica de vi blanc

En un bol posem la carn picada, l'ou, la sal, el julibert i l'all. Ho barregem bé amb les mans, anem afegint pà torrat i ho amassem fins que no se'ns enganxi a les mans. 


Amb una forquilla o amb els mateixos dits agafem trossets de massa i anem fent boletes, a mi m'agraden més aviat petites, sobre gustos colors. Les enfarinem i les posem a la paella amb l'oli ben calent. Quan estiguin quasi fetes les reservem. 

A la mateixa paella on em fet les mandonguilles hi afegim la ceba tallada a làmines i la deixem que faci xup xup. Quan veiem que es comença a estovar afegim els bolets congelats i deixem que vagin treien l'aigua. Hi afegim la manzanilla, tot i que és optatiu, però li dóna molt bon gust. Quan veiem que ha redüit i els bolets ja no deixen anar l'aigua, afegim les mandonguilles ho deixem uns minuts perquè agafin el gustet de la ceba i els bolets i ja les teniu.