dimarts, 24 d’agost de 2010

Pastís sacher amb mousse de café i cobertura de xocolata


Avui és l'aniversari del meu marit i volia fer-li alguna cosa especial, ell em va dir que volia el sacher que ja vaig fer, però amb la variant que volia el mousse de café enlloc de xocolata. Us he de dir que aquest cop m'ha sortit com hauria hagut de sortir l'altre vegada, és a dir, que es veièssin separades les capes de pastís, mousse i cobertura. La recepta del pastís la teniu aquí, o sigui que només explicaré les variants.

INGREDIENTS

Per la Mousse de Cafè:
500 gr de nata per muntar
una tassa de cafè exprèss
2 clares d'ou
5 fulles de gelatina

Per la cobertura:
100 gr  de xocolata Fondant
100 gr  de nata per muntar
20 gr  de mantega

150 gr  de melmelada de fruits vermells


Per fer la mousse, posarem en remull les fulles de gelatina en aigua freda. Muntarem les clares d'ou a punt de neu amb un polsim de sal i ho reservarem a la nevera. Muntarem 400 gr de nata però que no quedi massa dura i també reservarem a la nevera.  Farem una tassa  de cafè i hi afegirem una mica de sucre. Escalfarem 100 gr de nata sense que arribi a bullir, treurem del foc i afegirem les fulles de gelatina una a una i després el cafè encara calent.
Deixarem que s'entibï, i llavors afegirem la nata muntada amb molt de compte fins que estigui totalment integrada. Seguidament afegirem les clares muntades i barrejarem de dalt a baix fins que quedi una massa homogènia.

Un cop muntat el pastís, agafarem fondant blanc, en el meu cas he calcat un dibuix sobre padel surf, ja que al meu marit li agrada molt aquest esport i amb colorants en pasta he anat pintant.







dissabte, 21 d’agost de 2010

Braç de gitano de trufa


N'estic molt orgullosa d'aquest braç de gitano, sobretot per les flor de fondant, pensava que no em quedarien així. És un braç de gitano per xoco adictes, ja que el farciment és de trufa i el pà de péssic porta una mica de cacau.
Ingredients 
pà de péssic:
3 rovells
100 gr sucre
1 pell de llimona
una culleradeta cacau
100 gr farina de repostería
1/2 sobre de llevat Royal
3 clares
1 pessic de sal 
Trufa:
350 ml nata per muntar
350 gr xocolata fondant

Anem primer a fer el pà de péssic. Muntem les clares a punt de neu amb un pessic de sal i reservem. 
Batem  els rovells i el sucre fins que tinguem una massa ben esponjosa. Posem ratlladura de llimona. Afegim a poc a poc la barreja de la farina, el cacau i el llevat tamissats. Si veiem que ens queda massa seca i ens costa de treballar, afegim algunes cullerades de la clara muntada. Finalment, amb una espàtula, acabem d'incorporar totes les clares amb moviments suaus, perquè no baixin.
Escampem amb la espàtula aquesta massa a sobre del paper de forn, mirant que ens quedi un rectangle més o menys perfecte. L'enfornem durant 10 minuts, sense obrir el forn.

Passat aquest temps, el traiem del forn, retirem la plata, el deixem a sobre del marbre de la cuina i el tapem amb un drap de cuina que no haurem rentat mai amb lleixiu. El deixem un parell de minuts i tot seguit li donem la volta, de tal manera que el drap toca el marbre i el paper de forn està a dalt.
Treurem amb compte aquest paper i li donem la volta al pa de pessic, de manera que ara ens queda la part torrada a dalt. L'enrotllem amb el drap de cuina i el deixem refredar. Això ho fem perquè no s'assequi i no es trenqui quan li posem el farciment.
Fins i tot el podeu guardar a la nevera d'un dia per l'altre, jo ho he fet així i queda igual.
Per fer la trufa posarem a escalfar la nata al bany maria i afegirem la xocolata trocejada, anirem movent fins que ens quedi una salsa líquida i brillant. Deixarem refredar i ho posarem a la nevera perquè agafi consistencia, també ho podem deixar d'un dia per l'altre.
Doncs anem a muntar el braç, estirarem la massa sobre el mateix drap, agafarem la trufa que ja estarà freda i la batem una mica per donar-li volum, amb l'ajuda d'una espatula anem extenent la trufa per tot el pà de péssic, procurant arribar fins a les vores. Amb l'ajuda del drap començarem a enrotllar amb compte de que no se'ns trenqui, un cop enrotllat passarem a posar la resta de la trufa per sobre del braç de gitano, intentant no deixar cap espai sense xocolata. I la resta doncs posant una mica d'imaginació, o el podeu deixar tal qual.


dimecres, 18 d’agost de 2010

dilluns, 16 d’agost de 2010

El repte de la setmana

M'he proposat, si puc, posar-me un repte pel que fa a fondant. Aquesta setmana m'arriscaré a fer un pastís fondant, la base encara no sé de quin gust fer-la però decorada amb motius de la pel.licula buscant en Nemo. Ja he començat a indagar per saber quines són les millors tècniques a utilitzar. Doncs vinga a veure com surt.
Per cert doneu-me idees per anar fent pastissos, je je je ;-)

diumenge, 15 d’agost de 2010

Crema de carbassó


Aquesta és una crema que es pot fer tant freda com calenta, jo avui , tot i que el temps no acompanyava massa, he preferit fer-la freda.
Ingredients:
2 carbassons mitjans
1 porro
sal 
crema de llet
formatgets
pebre
pernil dolç
ou ratllat
alfàbrega fresca

Per donar-li aquest color més claret peleu els carbassons, si no tampoc passa res, je je je. Trocegem els carbassons i el porro i els posem a bullir en una cassola, quan veiem que ja estan llestos ho triturem tot bé, jo ho faig directament dins de la mateixa olla. Un cop tinguem la crema rectifiquem de sal, hi afegim els formatgets i la crema de llet i seguim trituran amb la batedora, hi afegirem un polsim de pebre i ho posarem en racions individuals. Deixarem refredar i posem a la nevera. Aban de servir afegim unes tires de pernil dolç ben primetes una mica d'ou ratllat i una mica d'alfàbrega fresca a trocets i ja la tenim, ben fresqueta que bé que entra.

Llaminera amb pasta de full i salsa de ceba amb paté


Tenia convidats a dinar, i he fet una crema de carbassó de primer i la llaminera de plat principal. Aquesta part del porc m'agrada perqué la trobo molt melosa i es pot fer de moltes maneres però aquesta no l'havia provat encara.
Ingredients per 4 persones:
1 llaminera d'uns 3/4 de kg
oli
sal 
pebre
1 ceba
1 làmina de pasta de full
bacó en làmines
pernil dolç en làmines
formatge tipus havarty
nata líquida
1 llauna de paté

Salpebrem la llonza i la daurem per les dues bandes, l'ídeal és que quedi un pelet crua de dins però els convidats d'avui no els agrada massa o sigui que jo l'he cuit una mica més. Un cop feta la carn l'emboliquem en paper absorvent per treure l'excés d'oli. Agafarem una làmina de pasta de full i hi posarem el bacó, el pernil i el formatge en aquest ordre. A sobre hi posarem la llonza i la tancarem bé, com si fos un calzone.


La pintarem amb ou batut i una mica d'aigua, si volem donar-li una mica de color hi podem posar, herbes provençals o orenga, i ho posem al forn calent entre 15 i 20 minuts a 200 º.


 En el mateix oli que hem cuit la carn hi posarem una ceba a glacejar, quan veiem que canvia de color hi afegirem la llauna de paté i deixarem que es desfaci, un cop desfet el paté hi afegirem la nata líquida i un polsim de sal i deixarem reduir una mica. Ho passarem per la batedora i ho servirem juntament amb la carn.

Cupcakes Red velvet (vellut vermell)


Aquesta recepta em va cridar l'atenció perquè la massa era vermella, és a dir que portava colorant vermell, la recepta original porta crema de formatge, però jo l'he volgut acabar amb un glacejat també vermell i  un lacasito. El curiós de la recepta és que no porta llevat però com podeu comprovar puja.
Ingredients secs
250 gr Farina reposteria
300 gr de sucre
1 culleradeta Cacau en pols
1 culleradeta de Sal
1 culleradeta de Bicarbonat Sòdic

Ingredients líquids
3 ous mitjans
250 ml. d'oli
240 ml de Buttermilk (suero de llet)
30 ml de Colorant alimentari vermell, jo he fet servir el concentrat, he anat afegint fins aconseguir el color
1 culleradeta de Vinagre Blanc
1 culleradeta de aroma de vaïnilla

Per començar barrejarem els ingredients secs, els tamissem i reservem.
Ara us explicaré una mica que és el Buttermilk, és com la mantega de la llet, la podem trobar a lidl però també la podem fer a casa, com ha estat el meu cas. Per fer-la agafareu una tassa i hi posareu la llet, que sobretot ha de ser sencera i estar a temperatura ambient, hi afegim una cullerada de suc de llimona natural i ho deixem reposar 15 minuts, passats aquest temps observareu com si la llet s'hagués tallat, dons això és el suero. Ara barrejarem els ingredients líquids però a mà, sense fer servir la batedora i amb movieents envolvents. Un cop ho tinguem ben barrejat, afegim 1/3 dels ingredients secs i anem afegint i barrejant fins que aconseguim una massa homogènia, no patiu si us sembla massa líquid, és correcte. Ho posarem en motlles de magdalenes o pastissets i ho posarem al forn prèviament escalfat 15 minuts a 175º.
Un cop cuites i fredes anem a fer el glacejat, amb sucre glacé, colorant, súc de llimona i una clara d'ou.
Hi haurem de posar força sucre glacé ja que el que volem obtenir és una massa força compacta que no ens regalimi. Afegirem el colorant que volguem, jo he fet servir el vermell igualment però això també segons el vostre gust, i ho acabarem amb el lacasito.


dijous, 12 d’agost de 2010

Pastís fondant

Com abans us he dit, avui he provat de fer un pastís fondant, pensava que no me'n surtiria però de moment pel que sembla si. És un pastís molt laboriós però val la pena fer-lo i tant que val la pena. La confecció d'aquest pastís es divideix en dues parts, el pà de péssic i el fondant. Pot ser qualsevol pà de péssic però procureu que tingui força consistència, ja que ha d'aguantar el pes del fondant, jo us posaré la recepta del que he fet.
Ingredients pà de péssic:
4 ous
mantega(el que pesin el ous)
xocolata fondant (el que pesin els ous)
farina de reposteria (el que pesin els ous)
sucre (el que pesin els ous)
8gr de llevat royal
una culleradeta d'aroma de vaïnilla
melmelada d'albercoc o maduixa, el que volgueu

Ingredients pel fondant:
Núbols, d'aquestes que són xuxes, en el meu cas eren roses
una mica d'aigua
i sucre glacé el doble que de núbols
colorant alimentàri si pot ser en pasta millor

Per que ho entengueu millor, pesarem els ous sense la closca i la quantitat que surti, doncs la resta d'ingredients. Després separarem les clares dels rovells. Muntem les clares a punt de neu amb un péssic de sal i reservem.
Amb la mantega en pomada afegim el sucre i batrem, seguidament hi afegim els rovells un a un i seguim batent, després la xocolata que prèviament haurem desfet i seguirem batent fins que ens quedi una massa homogènia, arribarà un punt que fins i tot us costarà. Afegirem de mica en mica la farina i el lleva tamissats i seguim batent, com que agafarà molta consistència acabarem de barrejar amb una espatula o similar. Un cop tinguem ho tinguem tot ben barrejat hi anem afegint les clares amb molt de compte. Seguidament ho posarem en un motlle desmontable i ho enfornarem entre 40 i 45 minuts a 180º o fins que l'escuradents surti séc, es recomana anar mirant a partir dels 30 minuts. Un cop cuit, el deixarem refredar, un truc per poder treballar una mica millor amb el pà de péssic és posar-ho al congelador un cop sigui fred una estona. El partirem per la meitat i farcirem amb la melmelada que volguem i reservarem per decorar.



Ara anem pel fondant, per poder colorejar van millor les blanques, jo en aquest cas les he fet servir de les que són totes roses, agafem els núbols i els pesem, seguidament agafem el doble dels núbols de sucre glacé i sobre una taula neta o el marbre de la cuina posem el sucre i hi fem un forat en forma de volcà. Agafarem els núbols i els posarem en un recipient,  tallant-los en trocets petits perquè si no se'ns podrien cremar. Ens mullem bé les mans i remenem els núbols procurant que tots quedin una mica mullats, els posem al microones en periodes de 30 segons a temperatura mitja, i anem remenant fins que quedin totalment desfetes.


Afegirem els núbols desfets al volcà de sucre que teniem preparat i amb molt de compte, ja que és molt pringós, anem barrejant-ho tot, jo he començat per l'espatula i quan he vist que més o menys ja estava he acabat amb les mans, que m'he posat una mica de mantega per evitar que se menganxés i s'enganxa moltíssim, finalment he tingut una bola elàstica i molt manejable. He fet tres boletes més petites per fer la decoració i les he tenyit de varis colors, les quatre boles les he embolicat amb paper film i les he posat una estona a la nevera perquè tinguessin una mica més de consistència, ja que és més fàcil de treballar quan està freda.



He agafat una de les boles colorejades i l'he extés amb el corró que també hi haurem posat una mica de mantega perquè no se'ns enganxi, amb un tallapastes amb forma de flor he anat fent floretes i amb les altres boles he fet els botons del centre. Perquè se m'enganxi he fet servir una mica de crema de xocolata escalfada al microones però podeu fer servir, melmelada o qualsevol altre cosa, però penseu que necessiteu molt poca quantitat.

Al muntar el fondant m'he adonat que el pà de péssic era massa gran, cagadeta del principiant, i m'ha sigut molt díficil acabar-lo, ha quedat una mica com un bunyol, però per la propera vegada ja he aprés la lliçó, ho faré en un motllo més petit per anar practicant. Tot i això n'estic orgullosa, ja que mai he assistit a cap curs de modelatge ni d'aquest tipus de pastissos o sigui que trobo que dintre de lo malament que m'ha pogut sortir, n'he aprés i molt. Encara em queda un llarg camí però les ganes les tinc.

Pastís fondant

Avui provaré de fer un pastís fondant, tinc tots els ingredients i els colorants per poder fer una cosa ben xula, a veure si és veritat. Al llarg del dia aniré explicant com va la cosa.

dissabte, 7 d’agost de 2010

Entrecot amb salsa de bolets


Aquesta recepta és molt senzilla de fer, tot i que no és fa en un moment però ja veureu que si la proveu, repetireu.

Ingredients per 4 persones
4 entrecots sense os
sal grossa
oli 
mantega
pebre
1 ceba
saltejat de bolets
3 dents d'all
conyac
nata líquida

Jo ja ho he provat varies vegades i va molt millor alhora de coure la carn treient-la de la nevera u
na estoneta abans de coure-la. En una paella ben calenta hi posarem un raig d'oli i una nou de mantega i courem els entrecots 2 minuts per cada banda, salpebrerem. Si us agrada més cuit, doncs 3 minuts, però no més perquè llavors quedaria ressec. Els reservarem. A  la mateixa paella que hem fet servit hi courem la ceba i els alls talladets  petits, un cop la ceba es comenci a posar transparent hi posarem una mica de conyac i deixem reduir una mica. Seguidament hi afegirem un o dos grapats de bolets variats, tant poden ser frescos com congelats i els saltegem una mica. Un cop estiguin cuasi fets hi afegim la nata líquida, com que a nosaltres ens agrada molt, hi he posat un cartró de 200 ml, deixarem reduir una mica i hi posarem els entrecots un minutet, lo just perquè s'impregni amb el gust, servirem.

Amanida capritxosa


Aquesta amanida la vaig fer el dijous passat que tenia uns bons amics per dinar, jo els vaig preguntar que preferien amanida o entrant i em van dir que amanida. Hi ha moltes maneres de menjar amanida però a mi em sap greu que la gent en deixi així que vaig buscar i rebuscar i vaig trobar aquesta recepta, però que els xampinyons i el bacó anaven cruus i a mi no m'agraden je je je. El dia del dinar no vaig poder fer fotos, però avui l'he tornada a fer perquè va quedar realment bona
Ingredients
2 o 3 ous de guatlla
bacó fumat
xampinyons frescos, entre 6 i 10
un parell de tomàquets madurs, tot i que jo els he posat xerry
amanida variada
formatge tipus feta
oli 
vinagre de xerés
sal
pebre
salsa de soja

Courem els ous de guatlla 6 minuts i un cop cuits els deixarem en aigua freda, netejarem els xampinyons i els laminare, els passarem per una paella amb una mica d'oli i reservarem. A continuació saltejarem el bacó però tomba i tomba, que no quedi sucarrimat ni cruixent. Un cop pelats els ous passarem a muntar l'amanida.
Posarem un llit d'enciams variats, al centre hi posarem 3 o 4 trosset de formatge feta, al voltant hi posarem els tomàquets oberts per la  meitat i els ous també oberts per la meitat, per acabar posem els xampinyons al centre i les tires de bacó per sobre.
Ara anem a fer la vinagreta, en una tassa posem dos cullerades d'oli per una de vinagre,  una mica de sal i pebre i una cullerada de soja, emulsionem i ho posarem per sobre l'amanida

dimecres, 4 d’agost de 2010

Pastís sacher amb mousse de crema de xocolata

Dimecres tinc convidats i volia fer un postre especial, a mi m'agrada moltissim la xocolata pel que espero que a ells també els agradi. I a través d'un altre blog de cuina m'ha arribat aquesta recepta, el pastís sacher sempre m'ha agradat, però em va cridar l'atenció que fos amb crema de nocilla. Tot i que el resultat final no és el que m'esperava, però crec que ha quedat bé. Al final, ha resultat sent un pastís d'aniversari, ja que una de les convidades avui era el seu aniversari i he aprofitat per guarnir-lo. PER MOLTS ANYS SILVIA!!!!!

INGREDIENTS

Per el pà de péssic:
200 gr  de manetega
250 gr  de xocolata fondant
200 gr  de sucre moreno
3 ous
150 gr  de farina
16 gr llevat (1 sobre)

Per la Mousse de Nocilla:
500 gr de nata per muntar
300 gr  de Nocilla o similar
2 clares d'ou
5 fulles de gelatina

Per la cobertura:
100 gr  de xocolata Fondant
100 gr  de nata per muntar
20 gr  de mantega

150 gr  de melmelada de prèssec o albercoc



Per començar preparem el pà de péssic, trocejarem la xocolata i la posarem juntament amb la mantega i el sucre moreno, ho posarem al microones a temperatura mitja, remenant sovint fins que els ingredients estiguin totalment fosos.


Sense deixar de remenar afagirem els ous, un a un, seguidametn el llevat i la farina tamissada i ho batrem tot fins que quedi una massa homogènia.

Posarem la barreja en un motlle i ho courem al forn prèviament escalfat durant 40 minuts a 180º, ho desmotllarem i deixarem refredar sobre una reixeta. 



Per fer la mousse, posarem en remull les fulles de gelatina en aigua freda. Muntarem les clares d'ou a punt de neu amb un polsim de sal i ho reservarem a la nevera. Muntarem 400 gr de nata però que no quedi massa dura i també reservarem a la nevera. Posarem la nocilla o similar uns segons al microones, lo just perquè s'escalfi i comenci a desfer-se. Escalfarem 100 gr de nata sense que arribi a bullir, treurem del foc i afegirem les fulles de gelatina una a una i després la nocilla encara calenta.
Deixarem que s'entibï, i llavors afegirem la nata muntada amb molt de compte fins que estigui totalment integrada. Seguidament afegirem les clares muntades i barrejarem de dalt a baix fins que quedi una massa homogènia


Per muntar el pastís agafarem el pà de péssic i el partirem per la meitat, aneu amb molt de compte perquè a mi m'ha costat moltíssim i se'm trencava, i hi poseu al mig la melmelada d'albercoc que haurem escalfat una mica al microones, col.locarem el pastís sobre la safata on la servirem i hi tornarem a col.locar el motllo però sense la base.  Com que a mi m'ha baixat molt el pà de péssic no ho he pogut fer, llavors no ho he posat, seguidament hi posem la mousse ben repartida i la deixem a la nevera 2 hores o fins que cualli.



Per fer la cobertura bullirem la nata i quan arrenqui al bull la treurem del foc i hi afegirem la xocolata trocejada i la mantega i amb una espatula ho barrejarem bé fins que quedi una crema brillant i homogènia.
Quan encara estigui calenta la posarem sobre la mousse però la passarem abans per un tamis per evitar que es facin grumolls i que quedi brillant.
Deixarem el pastís a la nevera si pot ser d'un dia per l'altre




Pastes de full variades

Diumenge teniem dinar familiar i la meva mare em va demanar que li fes pastes de full variades. El resultat final és molt bo, tot i que es triga massa estona, penso jo.
Anem per parts, les pastes que vaig fer són:
Amb cabell d'angel, crema i poma, crema i kiwi, crema i préssec, crema i fruits sécs caramelitzats, palmeretes dolces, i "negritos" amb fruits sécs.

Les de cabell d'àngel es fan exàctament que amb la coca de cabell d'àngel però en petit.

Per les de fruita vaig fer servir dues làmines de pasta de full que vaig anar tallant en rectangles d'uns 4 o 5 cm , els vaig punxar i els vaig enfornar uns 20 minuts a 200º, com que la part central va pujar una mica, amb l'ajuda d'una cullera els vaig aplanar una mica, els hi vaig posar una mica de crema pastissera i hi vaig anar repartint, en unes, préssec en almíbar, poma i kiwi, l'almíbar del préssec el vaig posar per sobre per donar-li brillantor.


I les de fruits sécs doncs a part de posar-hi la crema pastissera, en una paella vaig posar-hi una cullerada de mel una mica de sucre i aigua, un cop va agafar la textura de carmel, hi vaig afegir pinyons, ametlles i nous, deixant que agafés la consisténcia del carmel i després ho vaig posar sobre la crema.
                                                           


dimarts, 3 d’agost de 2010

Fideus a la cassola

Encara que ja sé que fa calor per aquests tipus de plat em venia de gust de menjar-ne, ja feia molts dies que no en feia i a casa a tothom els agrada:
Ingredients:
Fideus del nº 2
Oli 
Sal
Colorant alimentari
Ceba
Tomàquet
Costella de porc a trossos
manzanilla
Aigua
Picada

En una cassola, ja sigui de fang o tipus paella hi posem un bon raig d'oli d'oliva i hi marquem les costelles de porc. Un cop marcades, tenim dues opcions, o sofregir la seva i el tomàquet amb la carn o treure-le i fer servir el mateix oli per sofregir-ho a part. Queda bo de les dues maneres. 

Hi afagirem un rajolí de vi de manzanilla que li dóna molt bon gust, i també afegirem una picada que haurem fet amb all i julivert, pinyons, ametlles i avellanes i una mica de pà sec. Deixem que faci xup xup 5 minuts i llavors hi posem els fideus, jo acostumo a posar 5 grapats per 3 o 4 persones. Afegim aigua calenta i sal amb colorant alimentari, que els cobreixi i anem vigilant la cocció, si veiem que es queden sense n'hi afegim més.

dilluns, 2 d’agost de 2010

Tiramisú

Aquest diumenge vem anar a dinar a casa del meu germà i  la seva petició pels postres va ser el tiramisú. Feia molt temps que no el feia però va quedar molt bo. Us recomano que el feu, és un postre lleuger i que acostuma a agradar a tothom.
Ingredients:
1 tassa de cafè express
1 culleradeta de ratlladura de llimona
2 cullerades de conyac o amaretto
150 gr de melindros
250 de formatge mascarpone
3 cullerades de sucre
5 cullerades de llet sencera
120 gr de nata per muntar
cacau en pols per decorar

Per començar barrejarem el cafè fred amb el conyac. Després col.locarem els melindros sobre una safata o plan gran i els mullarem amb la barreja de cafè i conyac. En un bol posarem el sucre i el formatge mascarpone i ho batrem fins que quedi una massa homogènia. A poc a poc afegirem la llet i la ratlladura de llimona, reservarem. En un altre bol muntarem la nata i l'afegirem a la massa obtinguda anteriorment amb compte, barrejant d'abaix a dalt. En una safata col.locarem la meitat dels melindros cobrint la safata i per sobre hi posarem la meitat de la crema que haurem obtingut, després col.locarem la resta de melindros i la resta de crema. Posarem el tiramisú a la nevera unes 4 hores, jo el vaig deixar tota la nit. Una mica abans de servir hi poseu cacau en pols tamissat per sobre.