dilluns, 28 de febrer de 2011

Bombons variats part I

Doncs si, en vista que no se'm dóna malament la xocolata he decidit fer un "receptari" de bombons desde els més clàssics als més innovadors o agoserats. Cada setmana faré diversos tipus de bombons i a veure que en penseu. Per suposat s'accepten idees, o sigui que si voleu que provi de fer algun tipus de bombó que us faci gràcia només m'ho heu de dir i el faré amb molt de gust.
Per començar us poso els tres primers tres tipus.

Aquests bombons porten la mateixa base de xocolata negre del 70%
Hem de fondre la xocolata al microones o al bany maria. Amb la xocolata blanca s'ha d'anar amb compte perquè si s'utilitza el microones es pot cremar de seguida.
Només haurem de fer servir uns motlles originals perquè es vegin ben divertits i vistosos. Si voleu fer servir dos tipus de xocolata primer haurem de posar la primera xocolata al fons del motlle i posar-ho una estona a la nevera. Un cop hagi endurit ja podrem posar l'altre tipus de xocolata a sobre.

Xocolata negre amb un toc de xocolata blanca farcits de peta-zetas

Xocolata negre amb sucre de colors 


Xocolata negre amb toc de xocolata blanca tenyida farcida de ametlles caramelitzades

diumenge, 27 de febrer de 2011

Pasta de tomàquet amb salsa de formatge i nous


Encara que sembli mentida no havia provat la pasta de sabors, sempre havia menjat la clàssica d'ou i volia provar de fer alguna recepta amb pasta que tingués un gust una mica diferent i com que fa uns dies vaig comprar pasta de tomàquet he aprofitat per fer-la avui per dinar. Més ràpida i fàcil impossible!
Ingredients
Pasta de tomàquet
100 ml nata líquida
1 grapat de nous
sal i pebre
una nou de mantega
formatge cremós (jo he fet servir un paté de formatge que tenia i formatge tipus philadelphia)
orenga
Fonem la mantega en una paella, tot seguit hi afegim les nous esmicolades i les enrossim una mica, després hi afegirem la nata líquida i els formatges i deixarem reduir una mica. Un cop tinguem la textura desitjada salpebrem i hi posem una mica d'orenga. Per emplatar posarem una mica de la pasta que prèviament haurem cuit amb aigua calenta amb una mica d'oli i sal i per sobre la salsa que hem fet, boníssim!!!

Pastís fondant amb motiu egipci i pà de péssic vellut vermell (red velbet)


Aqui teniu un encàrrec que em van fer, ja us dic que fins que no el vaig tenir totalment acabat no les vaig tenir totes, je je je, però trobo que el resultat va ser força bo, espero que els homenatjats gaudissin del pastís i que n'hagin quedat contents. Aquest pà de péssic m'agrada molt perquè és molt lleuger i peculiar, sobretot pel color. Tot i que temps enrera vaig posar la recepta del pà de péssic us la torno a posar. Aquest cop però hi he afegit una mica de llevat royal
Ingredients:
secs
250 gr Farina reposteria
300 gr de sucre
1 culleradeta Cacau en pols
1 culleradeta de Sal
1 culleradeta de Bicarbonat Sòdic
8 gr llevat royal

líquids
3 ous mitjans
250 ml. d'oli
240 ml de Buttermilk (suero de llet)
30 ml de Colorant alimentari vermell, jo he fet servir el concentrat, he anat afegint fins aconseguir el color
1 culleradeta de Vinagre Blanc
1 culleradeta de aroma de vaïnilla
melmelada de préssec artesana per farcir-lo
Per el fondant
Núbols, d'aquestes que són xuxes, en el meu cas eren roses
una mica d'aigua
i sucre glacé el doble que de núbols
colorant alimentàri si pot ser en pasta millor

Per començar barrejarem els ingredients secs, els tamissem i reservem.
Ara us explicaré una mica que és el Buttermilk, és com la mantega de la llet, la podem trobar a lidl però també la podem fer a casa, com ha estat el meu cas. Per fer-la agafareu una tassa i hi posareu la llet, que sobretot ha de ser sencera i estar a temperatura ambient, hi afegim una cullerada de suc de llimona natural i ho deixem reposar 15 minuts, passats aquest temps observareu com si la llet s'hagués tallat, dons això és el suero. Ara barrejarem els ingredients líquids però a mà, sense fer servir la batedora i amb movieents envolvents. Un cop ho tinguem ben barrejat, afegim 1/3 dels ingredients secs i anem afegint i barrejant fins que aconseguim una massa homogènia, no patiu si us sembla massa líquid, és correcte. Ho  posarem al i enfornarem uns 40-45 minuts a 175º o fins fins que al punxar-lo surti sec. El deixarem refredar, el tallarem per la meitat i farcirem amb la melmelada de préssec. I deixem reposar una bona estona abans de posar-hi el fondant, unes 3 o 4 hores.
Per fer coses petites en fondant crec que és millor comprar-lo fet, ja que dóna molta feina. Així que el detall egipci el vai fer amb fondant blanc que vaig comprar i la base la vaig fer.
Per fer el fondant agafem els núbols i els pesem, seguidament agafem el doble dels núbols de sucre glacé i sobre una taula neta o el marbre de la cuina posem el sucre i hi fem un forat en forma de volcà. Agafarem els núbols i els posarem en un recipient,  tallant-los en trocets petits perquè si no se'ns podrien cremar. Ens mullem bé les mans i remenem els núbols procurant que tots quedin una mica mullats, els posem al microones en periodes de 30 segons a temperatura mitja, i anem remenant fins que quedin totalment desfetes.
Afegirem els núbols desfets al volcà de sucre que teniem preparat i amb molt de compte, ja que és molt pringós, anem barrejant-ho tot, jo he començat per l'espatula i quan he vist que més o menys ja estava he acabat amb les mans, que m'he posat una mica de mantega per evitar que se menganxés i s'enganxa moltíssim, finalment he tingut una bola elàstica i molt manejable.  En aquest cas he fet servir colorant marró per donar un toc d'antic.  Perquè el fondant s'enganxi al pà de péssic farem el que se'n diu glaça real, és una barreja de clara d'ou amb un raig de llimona i sucre glacé. Ha de quedar una textura semi-liquida així que anirem afegint sucre fins obtenir la textura desitjada. Extendrem el fondant amb l'ajuda d'un corró, pintarem tota la superfície del pastís i els costats i forrarem el pastís amb el fondant. Tallarem la part sobrant i acabarem el pastís com volguem, en aquest cas fent un motiu egipci.




dissabte, 26 de febrer de 2011

Truita de patates, ceba i carbassó amb orenga feta al microones!!!


Doncs si, feta al microones, ràpida, fàcil, lleugera, ja que no porta oli i a sobre quasi no s'ha d'embrutar res!!! És una meravella i a sobre gustosa, segur que la tornaré a fer aviat.
Ingredients:
4 o 5 patates
1 ceba
1 grà d'all
1/2 carbassó
orenga
nata líquida
8 gr llevat royal
pebre i sal
4 ous
una mica de formatge ratllat
Tallarem a daus una mica petits les patates, les cebes i el carbassó. Les posarem en un recipient apte pel microones, hi ficarem l'all laminat i ho salpebrerem. Remene bé, i ho posem al microones 18 minuts a màxima potència. Als 9 minuts de cocció remenem i seguim la cocció. Un cop passat aquest temps comproveu les verdures, han d'estar toves, si no ho estan ho coeu un parell de minuts més. Deixem reposar uns 3 minuts, mentrestant batrem els ous, salpebrerem, afegim la nata, l'orenga, el llevat i el formatge, seguim batent fins que estigui tot ben barrejat. Afegim la mescla dels ous a les patates i cebes i barregem bé. Agafem un motllo circular que sigui també apte pel microones i hi posem la barreja obtinguda abans, ho tornem a posar al microones entre 6-8 minuts a màxima potència i ja la tindrem.

dimarts, 22 de febrer de 2011

Cupcakes de formatge de cabra, bacó i alfàbrega amb cobertura de mascarpone

Amb aquesta recepta participo al I Concurs de cupcakes i muffins salats,  se'm fa extranya veure magdalenes decorades i que siguin salades, doncs ja us dic jo que ho són, je je je, a més d'esponjoses i bones, molt bones.
Ingredients:
3 ous
150 gr farina de repostería
10 gr de sucre
50 gr de sal
100 gr mantega en pomada
8 gr llevat royal
100 gr de bacó en dauets
formatge de cabra tendre a daus
un bon grapat d'alfàbrega picada
per la decoració
100 gr de mascarpone
100 gr de philadelphia
colorants en gel
Muntarem dues clares a punt de neu amb un polsim de sal i reservem. En un bol barrejem el sucre, la sal i la mantega, després afegirem un a un l'ou sencer i els rovells restants. Amb compte afegirem la farina i el llevat tamissats. Seguidament les clares muntades efectuant moviment de baix a dalt, per evitar que ens baixin. Un cop tinguem una mescla homogènia, afegim el bacó, que prèviament haurem saltejat a una paella i l'alfàbrega. Acabem de barrejar-ho bé i coloquem una part de la massa als motllos per fer les madalenes, després hi posarem un trosset de formatge de cabra tendre a cadascun dels motllos i tapem amb la resta de la massa. Enfornem uns 20 minuts a 200º, un cop fetes les treiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.


Per fer la decoració només ens caldrà barrejar bé els dos formatges, dividir la massa en tantes parts com colors volguem fer servir, afegim unes gotes de colorant, barrejem bé. Posem la crema de formatges dins de la mànega pastissera i feu volar la imaginació, je je je.
Ja veureu que bones que són.
 
 

dijous, 17 de febrer de 2011

Pastís de préssec en almíbar i fruits vermells



Demà vaig a dinar a casa dels meus pares, com cada divendres i com que els vaig parlar tant bé del timbal de patata, doncs els vaig dir que els hi faria divendres. Quan faig plats una mica elaborats m'agrada que els postres també hi siguin presents,  així que aprofitant que tenia una llauna de préssec en almíbar m'he animat a fer aquest pastís.
Ingredients:
1 làmina de pasta de full
1 pot gros de préssec en almíbar
3 ous
200 ml nata líquida
2 cullerades de sucre
1 cullerada de maicena
1 culleradeta aroma vainilla
un grapat de fruits vermells
1 ou per pintar
Extenem la pasta de full sobre un motlle que prèviament tindrem forrat amb paper d'alumini i una mica de farina, el pintem amb l'ou batut, el punxem amb una forquilla i l'enformen uns 15 minuts a 200º. Batem els ous juntament amb la nata, tot seguit afegim l'aroma de vainilla i el sucre, després la maicena. Batem amb les varilles i després afegim els fruits vermells i acabem de remenar amb una espatula o cullera. Un cop la pasta de full sigui cuita hi distribuirem per sobre les meitats de préssec i després la mescla dels altres ingredients.


Enfornem durant 35 minuts a 175º. Un cop cuit deixem refredar i desmotllem. El podem servir a temperatura ambient o ben fresquet.

dimecres, 16 de febrer de 2011

Pasta allo scoglio (marisc)

Volia variar la manera de preparar la pasta, ja que quasi sempre la faig amb el mateix tipus de salsa, amb base de crema de llet. O sigui que he pensat que amb marisc seria una bona alternativa.
Ingredients:
250 gr musclos
250 gr de cloïses o xirles
400 gr de pasta
100 gr cues de gambes
4 grans d'all
1 ceba
12 tomaquets xerri
vi manzanilla

Començarem netejant bé els musclos i les xirles, i ho deixarem amb aigua freda i sal durant un parell d'hores. Aixafarem els alls i els sofregirem amb una mica d'oli i quan estiguin rossets hi afagirem els musclos i un bon raig de manzanilla i apujarem una mica el foc. A mesura que els musclos es vagin obrint els anirem traient i reservem el caldo que hagin deixat. A la mateixa paella i amb els mateixos alls fem el mateix amb les xirles. Un cop cuites retirem el caldo i els alls i farem servir la mateixa paella per sofregir la ceba picada ben petita. Quan estigui rossa afegim els tomàquets tallats per la meitat i anem remenant fins que els tomàquets estiguin cuits. Tot seguit afegirem els musclos i les xirles i les gambetes, que prèviament haurem sofregit, amb els caldos que hem reservat, deixem un parell de minuts. Finalment afegim la pasta que tambè haurem cuit abans.
Remenem una mica perquè la pasta agafi el gust i ja la tenim llesta per menjar.

dimarts, 15 de febrer de 2011

Pastís de carbassa, pastanaga i carbassó

Aqui teniu un altre experiment, je je je, un altre pastís de verdures, aquest cop amb tonalitats ataronjades. Tot i que pensava que quedaria un pel dols perquè ja se sap que la carbassa és una mica dolça, però que va, boníssim i amb la pastanaga i el carbassó arrodoneix els sabors.
Ingredients
2 carbassons
1 pastanaga
4 o 5 ous
150 gr de carbassa
125 gr de mantega
250 gr de farina de repostería
8 gr de llevat royal
100 ml nata líquida
sal i pebre
100 gr de formatge ratllat
julivert picat

Primer de tot pelarem la carbassa, la pastanaga i els carbassons i els tallarem a daus petits. A una paella amb una mica d'oli hi posarem les verdures i les courem uns 10 minuts, salpebrerem i reservem. Batrem la mantega en pomada amb els ous i tot seguit hi afegirem la farina i el llevat tamissats, i batrem amb les varilles fins obtenir una massa cremosa. Afegirem la nata, les verdures, el formatge i el julivert picat i barrejarem amb una espatula. Posarem la massa en un motlle de silicona amb un pèl de mantega i enfornarem 50 minuts a 160º.
Un cop cuit, desmotllarem i deixarem refredar sobre una reixeta. Podem servir-lo com primer plat o acompanyament.

dilluns, 14 de febrer de 2011

Timbal de patata i ceba amb butifarra esparracada, pebrot escalivat i ou poché

Les patates, en totes les seves vessants, han estat sempre les meves predilectes, sobretot ben tovetes i amb ceba, mmmmmmmmmmmmmm boníssimes, així que vaig posar-me a rumiar i convinant l'ou poché que vaig fer dies enrera i les patates, pim pam va sortir aquest plat. A més amb aquest plat he decidit participar al I Concurso "Me importa un huevo"
Ingredients per 4 persones
4 patates mitjanes
1 ceba
2 pebrots escalivats
4 ous
oli
sal i pebre
julivert
2 butifarres amb all i julivert
Posarem a coure les patates i la ceba en una paella amb oli, les courem molt a poc a poc, jo he trigat més de mitja hora, penseu que han de quedar ben toves. A part courem les butifarres, sense la tripa, és a dir que només farem servir la carn picada. Un cop cuites, amb l'ajuda d'una forquilla la desfarem bé. Els pebrots escalivats els podrem tenir preparats d'un dia per l'altre. Per fer-los només caldrà coure'ls al forn amb un bany d'oli i all en pols durant uns 40 minuts a 180º. Farem els ous poché. Abans de servir, barrejarem bé les butifarres amb les patates i la ceba ja cuites. Només ens cladrà emplatar, agafarem un aro rodó d'emplatar i hi posarem una base de la barreja de patates, cebes i butifarra, apretarem una mica amb una cullera per evitar que se'ns desfaci al treure'l. per sobre hi posarem unes tires del pebrot escalivat i finalment l'ou poché i una mica de julivert picat. Ja veieu que és un plat molt senzill de fer però impactant, espero que us agradi.

Tartaletes de carbassó i gambes


Ja feia dies que no feia aquest tipus de plat, tot i que m'agraden molt, però he d'aprendre tantes coses i experimentar, que em costa repetir plats, tot i que hi hagi, com sempre variacions 
Ingredients
1 lámina pasta de full
2 carbassons
1 ceba
75 gr de cues de gambes pelades
100 gr formatge parmesà ratllat
2 ous
150 ml nata líquida
oli d'oliva
sal i pebre
Per començar rentarem i ratllarem els carbassons, picarem la ceba i reservarem. Ara anem a fer les tartaletes , extendrem la pasta de full i amb un tallapastes rodó farem porcions més grans que els motllos on es fornejaran. Forrarem els motlles amb paper de plata i hi posarem una mica de farina, posarem la pasta de full, punxarem amb una forquilla i les fornejarem uns 15 minuts a 200º.Posarem el carbassó i la ceba picada a una paella amb una mica d'oli, quan es comencin a estovar, afegim les gambes, salpebrem, esperem uns 5 minuts i reservem.En un bol batrem els ou, salpebrerem i afagirem la nata i el parmesà, barrejarem bé i tot seguit afegirem les verdures amb les gambes.Posarem una porció de la mescla a cadascuna de les tartaletes i fornejarem durant 25 minuts a 180º. Podem servir com entrant o acompanyament.

dissabte, 12 de febrer de 2011

Blinis amb calçots i salsa i amb espàrrecs verds i bacó


Volia fer alguna prova amb calçots, en principi volia fer creps, però m'he decantant pels blinis, però no patiu que les creps arribaran, je je je. No havia pensat mai que la massa dels blinis fos tant senzilla de fer, sempre els havia comprat fets, però a partir d'ara sempre els faré jo. He aprofitat productes de temporada per farcir-los, ara estic pensant que podria marcar-me un repte, posar cada mes blinis amb productes del moment, ja siguin verdures o fruites.
Ingredients:
Massa blinis
1 iogurt natural
la mida del iogurt de farina de reposteria
1 ou
8 gr de llevat royal
una mica de sal
oli
Pel farcit:
espàrrecs verds
bacó en daus
calçots 
salsa calçots

Per fer la massa dels blinis posarem tots els ingredients menys l'oli al got de la batedora i ho batrem fins obtenir una massa ben fina. En una paella ben calenta pinzellarem la paella i tot seguit amb una cullera anem posant porcions de massa, no gaire, als dos minuts donem la volta. Estaran llestos quan estiguin torradets.
Ara només ens cal farcir-los. Posarem dos calçots al microones i els bullirem. Després els passem per la paella, treiem la primera capa i els tallem per la meitat. Posem una mica de salsa dels calçots sobre els blinis i després una tira de calçot una mica cargolada. 
En una paella saltegem els espàrrecs amb el bacó, quan s'hagi estovat una mica l'espàrrec ja el tindrem llest. Posem una mica del bacó sobre el blini i a sobre uns trocets d'espàrrecs.

dijous, 10 de febrer de 2011

ou poché amb trufa, llit de carbassó i niu de saltejat de bolets

Estic molt contenta del resultat d'aquesta plat, ja que no he seguit cap recepta, és a dir, només he seguit les instruccions per fer l'ou poché i la resta doncs imaginació al poder. No cal dir que el gust boníssim, i no és perquè ho digui jo, je je je. Un plat senzill però impactant!!!
Ingredients:
1 ou
tòfona negre
sal
pebre
oli
alfàbrega
1/2 carbassó
un grapat de barreja de bolets
farina i ou batut per l'arrebossat
Per fer l'ou poché agafarem un got i un tros de paper de film que sigui més gros que el forat del got, hi posem una gota d'oli i posem l'ou a dins, salprebrem una mica i hi posem l'alfàbrega. Amb compte ajuntem els extrems del paper film i enrosquem perquè surti l'aire, lliguem amb un cordill de cuina i bullim durant 4 minuts. Un cop passats els 4 minuts posem de seguida en un bol amb aigua ben freda, si cal hi posarem uns glaçons, per tallar la cocció i reservem. Tallarem el carbassó ben finet, el passarem per ou batut i enfarinarem lleugerament i ho fregirem en abundant oli calent. Un cop cuit ho posarem en un paper absorvent de cuina per retirar l'oli sobrant. En una paella saltejarem els bolets amb una mica de sal. I ara a emplatar, posem el carbassó com si fos una corona deixant un buit al mig, posem els bolets al mig i l'ou a sobre, ratllem una mica de tòfona per sobre i ja el tenim.

dimecres, 9 de febrer de 2011

Mil fulls de papata i herbes provençals

Ja feia dies que volia provar de fer un mil fulls de papata, però hi volia posar alguna cosa que la fés una mica diferent. He trobat una recepta però hi he fet algunes variacions, a més per donar-li un toc de color he posat una vinagreta de fruits vermells. El resultat molt bo, ideal com entrant o guarnició.
Ingredients
8 o 9 patates (les meves eren petites)
herbes provençals
pebre
sal
100 ml crema de llet
2 ous
75 gr de formatge ratllat
8 gr llevat royal
Tallarem les patates ben fines, si pot ser amb mandolina millor. Agafarem un motlle de silicona i hi posarem un llit de patata, sal pebrerem i hi posarem herbes provençals, després una altra capa de patata, sal, pebre i herbes provençals, així successivament fins omplir el motlle. En un bol batrem els ous amb una mica de sal, després afegirem la cema de llet i finalment el llevat. Batrem bé i ho posarem per sobre de les patates procurant que arribi a tots els racons. Per sobre hi posarem el formatge ratllat i enfornarem uns 40 minuts a 180º. Desmotllarem i ja el tenim llest per menjar com a entrant o com a acompanyament. El podem servir a talls o amb un rajolí de vinagreta de fruits vermells.

dissabte, 5 de febrer de 2011

Mini-calzone de mascarpone i nutella i salsa de maduixes

Havia de fer uns postres però, havien de ser lleugers, ja que l'anfitriona treballava després del dinar. Em vaig posar a pensar i repensar, no havia de ser un pastís perquè atipa molt, mousse tampoc perquè l'havia de portar al cotxe i no em feia massa gràcia. I com per art de màgia em va arribar a les mans aquesta recepta. Tot i que és evident que l'he de perfeccionar, la propera vegada la faré amb pasta de full, ja que amb la massa de pizza no hi tinc la mà trencada i encara em costa treballar-la. És molt suau i la salsa de maduixes li dóna un toc de color i dolçor. A més amb aquest postre participaré per primer cop en un concurs del bloc La cocina de Sara
 Ingredients:
150 gr de formatge ricotta
50 gr de formatge mascarpone
1 rovell d'ou
2 culleradetes de sucre glasé
200 gr de maduixes netes
2 cullerades de sucre
100 gr de nutella.
100 ml nata para muntar
1 massa de pizza
1 ou

En un bol, posem els formatges el sucre glacé i el rovell, ho batrem amb les varilles i un cop ben barrejat ho posarem durant uns 30 minuts a la nevera. Muntem la nata i un cop muntada afegim amb compte la nutella i ho barregem bé i ho reservem. Per fer la salsa de maduixes triturarem les maduixes juntament amb el sucre i posteriorment ho passarem per un tamís per treure les llavós i reservem. Mentres posem el forn a escalfar a 200º, agafem una safata i hi posem paper sulfuritzat, estirem la massa de pizza i amb l'ajuda d'un tallapastes rodó anem preparant els mini-calzone. Els col.locarem sobre el paper sulfuritzat. Agafarem una culleradeta de la barreja de formatges i una culleradeta de la nutella i les posarem a la part central del calzone, procurant no posar massa quantitat ja que al estar una mica líquid se'ns podria sortir. Amb cura anem tancant bé els calzones, sobretot tanqueu-los bé, perquè a mi alguns que em pensava que estaven ben tancats no ho estaven i la safata del forn m'ha quedat plena del farcit. 


Pintarem els mini-calzones amb l'ou batut i els punxarem una mica per ajudar que surti l'escalfor i ho enfornarem uns 15 o 20 minuts o fins que quedin dauradets. Deixarem refredar almenys un quart d'hora i servirem acompanyats de la salsa de maduixes.

divendres, 4 de febrer de 2011

Macarrons amb crema i trufa negre ratllada i herbes provençals

Una recepta ben senzilla i ràpida de fer. No deixen de ser uns macarrons, però la trufa negre i les herbes provençals li donen un toc diferent. Ideals per fer un dia que no sabem que dinar ;).

Ingredients:
Uns 100 gr de pasta per persona
Bacó fumat en daus
trufa negre ratllada
herbes provençals
oli
sal
1 nou de mantega
nata líquida per cuinar
En una cassola hi posem aigua abundant i un raig oli d'oliva i la fem bullir, un cop ha arrencat el bull, hi afegim un grapat de sal i la pasta. Remenem de tant en tant perquè no se'ns enganxi. En una paella sense oli hi posem el bacó, un cop dauradet el retirem i hi afegim la mantega. Un cop s'hagi desfet, afegim la nata líquida i la trufa. un cop especegi hi posem les herbes provençals, rectifiquem de sal i reservem. Ara només ens queda emplatar, uns quans macarrons i per sobre la salsa, espero que us agradi.

dimarts, 1 de febrer de 2011

Flam de Baileys

Un bon àpat mereix unes bones postres, així que ... aquí teniu aquest flam, amb un toc de baileys. Deliciós, suau, exquisit. Després d'un dinar de 5 estrelles aquest flam que va ser la cirereta del pastís. Com que no hi havia cap recepta que em fes el pes, he fet una variació del

flam de torró. A més amb aquest postre participaré per primer cop en un concurs del bloc La cocina de Sara
Ingredients
5 ous
4 cullerades de sucre
750 ml de llet sencera
canyella en pols
3 llesques de pà de motlle sense costra
un got de Baileys
caramel líquid

Posarem en un bol, la llet i la canyela i ho posarem al microones durant 2 minuts a màxima potència. Seguidament afegirem el sucre remenem bé i reservem. En un altre bol batrem els ous i els afegirem a la llet i el pà de motlle i triturem, després afegim el got de Baileys. Agafarem els motlles que volguem utilitzar, ja siguin individuals o grans i els hi posarem caramel al fons i després la barreja dels ous amb la llet. Ho posarem al forn al bany maria a 180º durant  uns 30 minuts o fins que hagi quallat. Un cop hagin quallat els deixarem refredar i els posarem a la nevera fins que els haguem de menjar. Els podem acompanyar amb una mica de nata o simplement sols.

Estofat de vedella a la bourguignon amb cebetes glacejades

Uns convidats molt especials es mereixen un àpat especial com ells. Feia temps que volia provar de fer estofat de vedella, però volia que tingués un toc diferent. Fa uns dies vaig veure la pelicula Julia & Julie i em va cridar l'atenció l'estofat de carn que va fer, a la Bourguignon, així que em vaig posar a buscar i aquí teniu la recepta.
Ingredients:
800 gr de carn de vedella a daus
400 gr de xampinyons
1 ceba
50 gr de bacó en dauets
una culleradeta d'extracte de carn
400 ml de vi negre
una mica de caldo de carn
farina
1 grà d'all
oli d'oliva
sal i pebre
Per les cebes glacejades
6 o 7 escalunyes
50 gr sucre
60 gr aigua
sal

En una olla fonda hi posem un raig d'oli i hi saltejem la ceba tallada ben petita i el bacó. Mentrestant agafem la carn i l'assequem una mica amb paper de cuina, l'enfarinem lleugerament i la posem a la cassola a daurar-la una mica. Un cop d'aurada hi afegim l'all aixafat, reguem amb el vi, afegim l'extracte de carn i una mica de caldo de carn, remenem una mica i ho tapem. Deixem coure durant almenys una hora a foc baix. Si veiem que la salsa ens queda massa líquida pel nostre gust, podem fer una mescla amb una culleradeta de maicena en un gotet d'aigua ben freda i ho afegim a l'estofat quasi al final. Ara anem a glacejar les cebetes, pelem les cebetes procurant no tallar massa dels extrems ja que se'ns podrien obrir durant la cocció. Les posem en una paella ben calenta i hi afegim l'aigua i el sucre i deixem que vagin fent caramel, anem remenant fins que ens quedin daurades per tots costats, afegim un polsim de sal  i ja les tenim. En una altra paella saltegem els xampinyons. I ara a emplatar. Un fons de carn am una mica de caldo, els xampinyons pel voltant i una o dues cebetes per comensal. Espero que us agradi.