diumenge, 14 d’agost de 2011

Pollastre al forn a les fines herbes


Que he de dir de la infinitat de possibilitats que té el pollastre i de les múltiples receptes que s'hi poden fer, aquí us en deixo una ben senzilla i que fa que el pollastre no quedi gens sec, al contrari ben melós i amb una salseta que no podreu parar de sucar pà.
Ingredients:
1 Pollastre mitjanet
1/2 ceba
3 grans d'all
farina refina de blat (maicena)
oli d'oliva
1/2 got vinagre xerés
sal
pebre
romani
herbes provençals

Mentres el forn s'escalfa netejarem el pollastre i salpebrerem tant per dins com per fora. El col.locarem a una font aptre per el forn. Dins del pollastre hi posarem la 1/2 ceba, els tres grans d'all i les herbes aromàtiques al gust. Regarem el pollastre amb el vinagre i un bon raig d'oli d'oliva i l'enfornarem un hora aproximadament a 200º. Per la meitat de la cocció hi afegirem un got d'aigua perquè no s'assequi. Un cop el pollastre sigui cuit, el treurem de la font i colarem la salsa i la posarem en un cassó. Afegirem una culleradeta de maicena diluida en una mica d'aigua freda per espesssir la salsa. Tallarem el pollastre a quarts i hi posarem per sobre la salsa. Mmmmmmmmmmmmmmm per llepar-se els dits.

Fideus al forn

Una altra manera de fer fideus, queden menys sucosos però no per això menys saborosos, je je je

Ingredients (2-3 persones)
1 tira de costella de porc tallada a daus
3 o 4 salsitxes de pollastre
1 ceba petita
un gotet manzanilla (vi)
Aigua calenta amb colorant alimentari
un grapat generós de fideus per persona

Agafarem la paella i hi sofregirem la costella i les salsitxes. Un cop siguin rosses retirem i hi afegim la ceba tallada ben petita. Quan comenci a posar-se transparent i hi posarem la manzanilla i apujarem el foc fins que l'alcohol s'hagi evaporat procurant que no se'ns cremi la ceba. Un cop reduït el vi baixarem el foc, tornarem a posar la carn i hi afegirem els fideus donem un parell de voltes i hi posem l'aigua calenta, lo just per cobrir els fideus. Posarem la paella al forn que ja serà calent i ho enfornem uns 20 o 25 minuts a 180º. Anirem procurant que no quedin sense aigua els fideus i si cal afegirem una mica més d'aigua. Un cop fets, els deixarem reposar uns 5 minuts i ja els tindrem llestos per menjar.

divendres, 5 d’agost de 2011

Farcellets de carbassó, formatge de cabra i pinyons


Ja estava trigant molt a estrenar-me amb la pasta filo. Feia dies que n'havia comprat un paquet però encara no l'havia fet servir, així que vaig posar fil a l'agulla i vaig buscar possibles farciments amb els ingredients que tenia més a mà i aquest va ser el resultat. Un entrant o aperitiu molt vistós i saborós.
Ingredients (5 farcellets)
7 fulls de pasta filo
1 grapat de pinyons
1 carbassó mitjà
5 talls de formatge de cabra
40 gr de mantega
oli i sal
Si no tenim massa temps per preparar-ho, us aconsello que feu el carbassó al microones. El tallem en daus petits  i el posem en un bol amb un raig d'oli i una mica de sal i el posem 8 minuts a potència màxima.

Mentre es cou el carbassó enrossirem els pinyons amb una mica d'oli.



Seguidament agafarem la pasta filo i amb un talla pastes fem 4 quadrats del rectangle gros. Separem les fulles amb compte i les pinzellem una per una amb la mantega en pomada i les col.loquem una sobre l'altre de forma desordenada.


Agafem un tall de formatge de cabra i el posem a la part central i a sobre una mica de carbassó i de pinyons.

 

Ara amb compte de que no se'ns trenqui anem fent els farcellets i els lliguem amb cordill de cuina i els anem col.locant també amb compte dins d'una font amb una mica de mantega al fons.



I els enfornem uns 10 o 15 minuts a 180º, fins que quedin torradets. Per servir-los no els agafarem per sobre ja que se'ns podrien trencar, ho farem amb l'ajuda d'una espàtula. Podem servir com aperitiu o segon plat. Boníssim!!!

dilluns, 1 d’agost de 2011

Llom amb formatge de cabra i olivada

Feia dies que tenia pendent provar alguna recepta amb la que pogués estrenat un bufador de cuina. No volia fer la clàssica crema catalana, volia alguna alternativa i si podia ser salada millor que millor. Doncs fa uns dies una amistat del facebook em va proposar que la provés i dit i fet aqui la teniu.

Ingredients:
1 tall de llom de porc una mica gruixudet
2 llenques de formatge de cabra
olivada (jo la faig però la podeu comprar feta)
oli i sal

Salem el llom i el posem a la planxa ben calenta amb un rajolí d'oli, procurem fer-lo al punt, que quedi rosset per fora i poc fet per dins. Un cop fet l'emplatem, col.loquem a sobre les dues llenques de formatge i amb el bufador l'enrossim una mica. Finalment hi posem una mica d'olivada per sobre i un rajoli per sobre. Boníssim!!!! Gràcies Rosana!!!