dissabte, 25 de febrer de 2012

Un altre pastís pocoyo aquest cop amb pà de péssic "vellut vermell" i melmelada de fruits vermells.



El fill d'una coneguda feia un anyet i em va encarregar aquest pastís, amb la peculiaritat que el pà de péssic no era el clàssic de vaïnilla, sino el "red velvet" , vellut vermell. Va causar sensació i els va agradar molt. Aquí teniu la recepta.
 
  

Mireu quin color tant espectacular tenia el pà de péssic.
 
 

Aquest cop enlloc de cobrir-lo amb crema de xocolata ho vaig fer amb dolç de llet

  

 Aqui teniu un tall del pastís.

 

dijous, 16 de febrer de 2012

Ram de galetes


La tieta del meu pare avui fa 80 anys així que em vaig posar a pensar amb un detall original i dins dels que faig jo, o algun pastís o galetes. I pensant vaig arribar a la conclusió de que a totes ens agraden les flors, així que vaig dir-me i per què no faig un ram de galetes, doncs aqui teniu unes galetes i roses dolces. 

 

dilluns, 13 de febrer de 2012

Semifred de pinya per Sant Valentí


Aquest semifred està resultant un èxit, ja que és un postre lleuger que no es fa gens pesat i està boníssim! Aquesta variació l'he fet per un encàrrec romàntic.
Aquí teniu la recepta.

Truita de patates al forn

 

Últimament m'he acostumat a fer les truites de patates al forn, bé, el toc final de quallar l'ou, ja que trobo que no s'embruta tant i al coure's en un motlle queda amb una forma perfecte. Hi ha moltissimes maneres de fer una truita de patates així que us diré com l'he fet jo, però que la podeu fer amb les variacions que volgueu.
Ingredients :
1 kg de patates
3 ous grans o 4 mitjans
sal i pebre
oli
una mica de nata líquida

Tallarem les patates en daus petits, i courem a foc baix en oli calent, la qüestió és que es coguin en l'oli i no que es fregeixin. Salpebrerem les patates. Jo trigo més o menys uns 30 minuts. Un cop veiem que les patates estan toves, ja les tindrem llestes. En un bol, batrem els ous amb una mica de sal i després afegirem la nata i acabarem de barrejar. Agafarem un motlle de silicona i el pintarem lleugerament amb oli. Posarem les patates cuites a la barreja de l'ou amb la nata procurant no posar-hi massa oli. Un cop ho tinguem tot ben barrejat, ho afegirem al motlle i posarem al forn calent uns 20 minuts a 200º o fins que veiem que la truita queda torradeta. Una truita no bona sinó boníssima!!!!!

Pastissets de nata amb cor de xocolata

  
Aqui teniu uns pastissets per aquells que els agrada celebrar el Sant Valentí. Es tracta d'uns pastissets molt flonjos amb un lleuger toc de nata i amb un saborós cor de xocolata fondant. Deliciosos i ideals per a qualsevol ocasió, uns postres romàntics un berenar diferent, el que volguem.
Ingredients (uns 16 pastissets)
175 gr de farina de repostería
125 gr de sucre
125 gr d'oli de girasol
8 gr llevat royal (1/2 sobre)
50 gr de nata per muntar
3 ous mitjans
100 gr de xocolata fondant
1/2 culleradeta aroma (el que volgueu, jo he fet servir de flors de taronger)

Preparació:
En un bol hi posarem els ous juntament amb el sucre, i batrem fins que els ous doblin el volum. Seguidament afegim la nata i després l'oli de girasol. Seguim batent fins que quedin ben integrats els ingredients. Ara hi posem l'aroma i la farina i el llevat que prèviament haurem tamissat.
Taparem amb un drap i deixarem un mínim de 30 minuts a la nevera.
Un cop passat aquest temps agafarem un motlle de silicona hi hi posarem un cullerada de massa de pastissetsi a sobre una cullerada de xocolata fondant, que haurem desfet amb anterioritat, ja sigui al bany maria o al microones. No cal posar més massa de pastisset ja que al pujar la massa quedarà per sobre de la xocolata.
Posarem al forn que ja tindrem calent uns 15 minuts a 180º, depenen del forn potser us caldrà una mica més.
Un cop cuits els deixarem refredar una mica sobre una reixeta i ja els tindrem llestos per disfrutar!