dilluns, 14 de maig de 2012

Mousse de maduixes i xocolata negre

 Ja tocava fer entrada al blog, feia dies que tenia pendent aquest postre, que alhora resulta deliciós i molt lleuger, fet amb fruita natural i sense sucres afegits. Ideal per a persones que hagin de vigiliar amb el sucre. La recepta d'aquest postre va resultar de la convinació de dos postres, el semifred de pinya i el pastis tres xocolates. Com que a mi m'encanta la combinació de les maduixes amb la xocolata negre vaig pensar  i si ho provo? Doncs aqui en teniu el resultat.
Per la mousse de maduixes:
½ litre de puré de maduixes naturals
200 gr. de llet condensada (jo la vaig posar desnatada)
½ litre de nata líquida per montar
8 o 9 fulles de gelatina
Per la cobertura de xocolata negre:
150 gr xocolata negre
75 g de sucre o edulcorant, jo no n'hi he posat
250 ml nata per muntar
250 ml llet sencera
1 sobre de preparat per quallada

Per preparar el mousse deixarem les fulles de gelatina hidratant-seTriturarem les maduixes i separarem una part, uns 100ml, els quals escalfarem durant 1 minut a potència màxima al microones. Desferem les fulles de gelatina, les 9, una a una en el puré de maduixes calent i afegirem la resta del puré de maduixes i la llet condensada i remenem.
Reservarem a la nevera. Muntarem la nata. Afegim el preparat del puré de maduixes amb la gelatina i remenem amb moviment envolvents. Un cop estigui tot ben integrat passarem a muntar el pastís. Agafarem l'aro d'un motllo desmotllable i el posarem sobre el plat o la base definitiva del pastís, posem la mousse i allisem bé, deixem reposar a la nevera una hora aproximadament.
Un cop passat aquest temps procedirem a fer la primera capa de xocolata, barrejarem 250 ml de nata i 250m de llet, d'aquesta barreja en separarem uns 100 ml. Posarem la mescla a escalfar juntament amb la xocolata negre i 75 gr de sucre o edulcorant. Un cop arrenqui el bull afegirem els 100 ml de llet i nata que haviem separat, barrejats amb el sobre de preparat de quallada o tornarem a fer bullir, remenant tota l'estona per evitar que se'ns enganxi. Un cop tinguem la xocolata llesta, treurem la mousse de la nevera i amb molt de compte hi posarem la mescla de xocolata negre. Ajuda molt abocar la mescla sobre una cullera i després sobre la base, ja que d'aquesta manera es redueix molt la temperatura. Un cop tinguem abocada tota la xocolata ho posarem a la nevera.
Deixarem que refredi i qualli durant un parell d'hores o fins al dia següent. Desmotllarem amb compte i decorarem al nostre gust.
Torno a repetir un postre deliciós i molt lleuger que no us deixarà indiferents!!!!!