dijous, 30 de desembre de 2010

Mandonguilles de pollastre amb pernil ibèric i salsa de mostassa


En realitat el títol de la recepta original és boletes de pollastre amb pernil,  però quan vaig veure el procediment, vaig veure que era clavat al de les mandonguilles pero substituint la carn de vedella o porc per la de pollastre, o sigui que per això he preferit canviar el nom de la recepta.La recepta era per fer amb thermomix però com que jo no en tinc l'he adaptat als estris tradicionals de la cuina. Si la feu ja veureu com us agradarà, queden molt tendres i la salsa queda boníssima.

Ingredients:
Per les mandonguilles
500gr de pit de pollastre
uns 80 gr de pernil ibèric a talls petits
1 gra d'all
julivert picat
3 cullerades soperes de pà torrat
1 ou

Per la salsa
1 ceba
2 grans d'all
oli
nou de mantega
un got de conyac
un got de manzanilla o fino
125 gr de patata bullida
30 gr de mostassa
1/2 l caldo de carn
una mica de safrà

Si comprem la carn directament al carnisser i ens la pot picar millor, fer-ho a casa a vegades costa una mica. Jo ho he fet a casa i com que la carn del pollastre és molt tova ha costat una mica, però no massa.
Agafarem un bol i hi posarem tots els ingredients per fer les mandonguilles, amassarem fins que quasi no se'ns enganxi a les mans, anirem fent boletes i les passarem una mica per la paella amb una mica d'oli, quan veiem que estan doradetes ja les podrem treure i reservar.


 Per fer la salsa, es necessita caldo de carn, però si no el teniu fet per endavant, podeu agafar concentrat de carn i fer-lo o també es pot fer, com he fet jo, que he agafat un cub de la marca knorr que ja venen semi preparats, ja que només has d'afegir l'aigua.
Agafem una paella una mica grossa i hi posem una mica d'oli i la nou de mantega, un cop sigui calenta afegim els alls a làmines, quan veiem que l'all enrosseig, la ceba ben picadeta i ho deixarem que faci xup xup uns 10 o 15 minuts. Quan veiem que la ceba es torna transparent afegirem el conyac i apujarem el foc, deixarem reduir fins que veiem que l'alcohol hagi reduït. Tot seguit afegirem el got de manzanilla o fino i farem el mateix. Un cop reduït el vi abaixarem el foc i deixarem que es cogui uns 10 o 15 minuts més. Retirem del foc Triturarem amb la batedora fins que ens quedi una crema fina, afegim la patata bullida i la mostassa i seguim batent. Tornarem a posar al foc, afegirem el safrà i el caldo de carn i remenarem fins que quedin els ingredients ben integrats, i ja només ens quedarà emplatar.