diumenge, 13 de novembre de 2011

Estofada de porc amb patates (olla ràpida)


Ara que comença una miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiica el fred vénen de gust aquest plats i la ventatge de disposar d'una olla ràpida ha escursat molt el temps d'elaboració sense reduir la qualitat del plat.

Ingredients (4 pers):
500 gr de porc per fer estofada tallada a daus.
1 ceba grossa
3 pastanagues
3 patates grosses o 5 mitjanes
2 tomàquets madurs
1 got de manzanilla
llorer
pebre
sal
romaní
oli d'oliva verge extra

Per començar enfarinarem la carn i enrossirem amb una mica d'oli. Un cop sigui rossa hi afegirem la ceba ben picada. Quan comenci a tornar-se transparent afegirem el vi i deixarem reduir uns 4 o 5 minuts. Tot seguit hi afegirem la pastanaga picada, el tomàquet pelat i tallat a daus i la resta de les espècies i deixarem coure uns 10 minuts. Si veieu que queda massa séc hi afegiu una mica més d'oli. Partirem les patates i les posarem a l'olla.  Afegirem aigua fins a cobrir els ingredients. Tancarem l'olla, apujarem el fóc i un cop comenci a xiular comptarem 15 minuts i ja tindrem una estofada boníssima.