divendres, 15 de març del 2013

Pastís de Llimona


Novament m'han demanat que fes un pastís per poder-lo dur a l'escola per recaptar fons per al viatge de final de curs, i jo encantada de la vida de poder ajudar-los. Aquest cop m'he decantat per un pà de péssic de fruita en aquest cas de llimona, de tota manera volia donar-li un acabat diferent, així que vaig pensar.... i si faig una cobertura de llimona amb glaça i patapa aqui el teniu. Un dolç pastís per apassionats als cítrics.

Ingredients pastís
175 gr. mantega en pomada
175 gr. de sucre
3 ous grans o 4 de mitjans a temperatura ambient
2 llimones
175 gr de farina per a rebosteria
8 gr llevat royal

Per al xarop de llimona
150 gr sucre glas
50 ml suc de llimona

Pre-escalfarem el forn a 180º
Agafarem un bol gros i hi batrem la mantega amb el sucre amb les barilles elèctriques fins que obtinguem una crema blanquinosa.
Afegirem els ous un a un, seguidament afagirem la pell de les llimones ratllades i el suc d'una d'elles. Seguim barrejant bé.
Seguidament afegirem la farina i el llevat barrejats i batrem fins a tenir una mescla homogènia.
Agafarem un motlle i hi posarem una mica de mantega i empolsirem amb farina, afegim la mescla anterior i enfornarem entre 40 i 50 minuts, fins que quedi ben daurat.
Quan faltin uns 5 minuts per a la finalització de la cocció ens posarem a preparar el xarop de llimona. En un cassó hi posarem el sucre i el suc de llimona, ho courem sense parar de barrejar i sense que arribi a bullir. Un cop que veiem que es torna transparent ja el tindrem llest.
Un cop cuit i abans de desmotllar punxarem la superficie amb una forquilla. 
Ara és el moment d'afagir el xarop de llimona per la superficie amb compte, procurant que quedi coberta tota la superfície del pastís.
Veureu que d'aquesta manera ja queda ben vistós, ja que el xarop li dóna molta brillantor, però si voleu un acabat encara més espectacular, feu glassa real amb suc de llimona cobriu-lo i afegiu uns carmelets com a decoració i encara us quedarà millor.

 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Meritxell,

Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 37.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.000 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres.

Vols formar part d’aquesta gran familia?

Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

Carles Vicente
Lestevesreceptes.cat