dijous, 14 de juliol del 2011

Gâteau Basque (Pastís Vasc)

Aqui teniu la recepta que estrena l'apartat de plats típics de la regió del país vasc francés. És un pastís que es caracteritza pel farciment, antigament es feia amb cireres confitades i melmelada però actualment el farciment de crema és el més popular. La recepta original portava rom, però com que no en tenia l'he substituït per pedro ximenes i la veritat és que el resultat ha estat molt bo. Tampoc no he seguit el temps de cocció ja que m'ha semblat insuficient, però crec que l'he cuit massa, així que el temps que us posaré serà aproximat.
Ingredients per la massa:
200 gr mantega en pomada
1 ou sencer
2 rovells
200 gr sucre
300 gr de farina de repostería
un péssic de sal
Ingredients per la crema
1/4 l de llet sencera
1 ou
1 rovell
50 gr de farina
65 gr de sucre
2 culleradetes de pedro ximenes
aroma de vaïnilla


Per fer la massa, posarem tots els ingredients dins d'un bol i ho barrejarem bé, primer amb una espàtula i després amb les mans i reservem.
En un cassó posem tots els ingredients per fer la crema i ho posem al foc, i remenarem continuament, un cop arrenqui el bull seguirem remenant fins a obtenir la textura desitjada i retirarem del foc.
En un motlle de 20 cm hi posem la meitat de la massa i procurem escampar-la per tota la base del motlle, tot seguit a la part central hi posarem la crema i la resta de lpa massa l'aplanarem una mica i la posarem amb compte per sobre de la crema procurant també tapar tota la superficie. Pintarem amb un rovell batut i hi farem formes amb una forquilla o ganivet. Enfornem uns 35 minuts a 180º. És un postre que fins i tot es pot menjar tebi. Mmmmmmmmmmmmmm deliciós.

1 comentari:

MalúPresumida Cocinandoentreharina ha dit...

Em pareix bonissim!! T´ha quedat perfecte. Besets!!