dijous, 28 de juliol del 2011

Vichyssoisse


Tot i que últimament no fa massa calor, sempre ve de gust alguna cosa fresqueta alhora de dinar o sopar. Aquesta crema, seguint la meva tònica habitual senzilla i ràpida de fer, tot i que necessita un repòs perquè agafi fredor. Amb les mesures que us poso tindreu per unes 5 o 6 persones.
Ingredients:
75 gr de mantega
500 gr de porros (la part més tendre i blanca)
500 gr de patates
1 l d'aigua o caldo vegetal
sal i pebre blanc
250 ml nata líquida
herbes provençals
reducció de vinagre amb fruits vermells
Netegem bé el porros, ja que si ens deixessim una mica de sorra podriem espatllar la crema i la tallem ben petit i el sofregim amb la mantega. Un cop sigui tou i una mica transparent hi afegim les patates tallades a daus i deixem coure uns 5 minuts. Seguidament afegim l'aigua o el caldo i deixem coure durant una mitja hora o fins que la patata sigui una mica tova. Un cop les verdures siguin fetes les triturarem i rectificarem de sal i pebre. Posarem la crema en un bol a la nevera durant almenys dues hores. Quan tinguem la crema freda afegirem la nata líquida i remenarem bè. Una proposta de presentació és servir-la en gotets, empolsinar amb herbes provençals i decorar-ho amb un rajolí de reducció de vinagre amb fruits vermells.