dilluns, 18 de juny de 2012

Pastís arc de Sant Martí

 

 Feia molts dies que volia fer aquest pastís, però per una cosa o una altra ho anava deixant, fins que vaig veure que la Sara de http://cocinadesara.blogspot.com.es/ a través del seu facebook va publicar les fotos d'un pastís d'aquests. Això va ser l'empenta final per acabar de decidir-me a fer-lo.

Recomano que el feu, no és gens complicat i el resultat és espectacular.


Ingredients pà de péssic:
200 gr de mantega a temperatura ambient
4 ous
480 gr de farina de reposteria
320 gr de sucre
2 cullerades d'aroma de vaïnilla
16 gr de llevat royal
250 ml de llet sencera a temperatura ambient
colorant alimentari en gel o pasta

Ingredients "ganache"  de xocolata blanca
400 gr de xocolata blanca de cobertura
400 gr de nata per muntar
Jo vaig haver de fer més quantitat ja que vaig quedar una mica justa per cobrir-lo.

En un bol hi posarem la mantega i batem amb les varilles i seguidament hi afegim el sucre fins que quedi ben integrat. Tot seguit hi afegim els ous un a un, fins que el primer no estigui ben integrat no afegirem el següent i després la vaïnilla.
Barrejarem la farina juntament amb el llevat i l'anirem afegint a poc a poc, procurant que quedi una massa homogènia.
Un cop haguem afegit tota la farina hi posarem la llet i acabarem de batre.
Agafarem sis bols petits i hi posarem una cullerada de massa a cadascun, un cop tinguem els 6 bols plens repetirem l'operació fins acabar tota la massa.
Afegirem el colorant que volguem a cadascun dels bols i remenarem bé.


Per facilitar la feina del fornejat podeu comprar motlles rodons d'alumini del mercadona, que vénen en paquets de 3 unitats i així no heu d'anar netejant cada cop i a més els podeu tornar a aprofitar per una altra ocasió i a sobre us caben 2 motlles al forn, o sigui que estalviareu temps. Posarem una mica de mantega al motlle i enfornarem uns 8 o 10 minuts a 180º amb el forn ja calent.
Un cop cuits els deixarem refredar, els podem fer servir al moment o embolicar-los amb film a la nevera per al dia següent.
Ara farem el ganache de xocolata blanca. En un cassó desfarem la xocolata blanca juntament amb la nata i ho escalfarem, procurant que no se'ns cremi. Un cop s'hagin integrat els dos aliments deixarem refredar i ho posarem a la nevera un mínim de 6 hores o d'un dia per l'altre.
Per muntar el pastís, batrem bé el ganache que teniem a la nevera i anirem posant petites quantitats a la part central del pà de péssic, i anem posant els diferents colors que hem fet.


Un cop tinguem tots el pisos fets només ens caldrà una mica de paciència i acabar de cobrir la resta del pastís i decorar-lo al nostre gust.






4 comentaris:

Catieu ha dit...

T'ha quedat preciós!!!! Jo en vaig preparar un no fa massa. La cara dels convidats quan el talles no té preu jejeje.....
Ptns

Quina Bona Pinta ha dit...

Noia quina feinada però segur que compensa. És un pastís increïble.
Et convidem a visitar-nos www.quinabonapinta.blogspot.com

Quina Bona Pinta ha dit...

És molt bonic i porta molta feina!!!
Et convidem a visitar-nos www.quinabonapinta.blogspot.com

Núria ha dit...

Hola Meri.
Ja fa temps que et segueixo, i m'encanta tot lo que fas.
Fa un parell de mesesos em van donar un premi (quina ilusió) a la "DEDICACION EN LA COCINA".
Com s'ha de seguir la cadena, doncs jo te'l dono a tu.
Passa per la meva web i mira lo que has de fer ok.
Una abraçada.
http://lacajadenolfar.blogspot.com.es/2012/08/mi-primer-premio.html