dijous, 6 de maig del 2010

Pannacota de maduixes

Aquesta va ser la primera recepta que vaig fer amb gelatina. És un postre que va bé per aprofitar, en aquest cas, les maduixes que estan una mica lletges, però es pot fer amb qualsevol fruita, prèssec, cireres, etz.
Ingredients:
1/2 kg de maduixes
1/2 litre de nata(no especificava quina, jo li vaig posar per muntar)
12 làmines de gelatina
100 gr de sucre + una cullerada sopera de sucre

Per fer la capa de maduixes posem 6 fulles de gelatina en remull amb aigua freda.
Després triturem les maduixes amb la cullerada de sucre, i ho passem pel xino, posem a escalfar la barreja i quan estigui calenta ho treiem del foc i anem afegint una per una les fulles de gelatina escurregudes, barrejant-ho tot mol bé fins que la gelatina estigui totalment dissolta, ho posem en un motlle o en gotets, això a la vostra elecció i deixem que qualli a la nevera unes 2 hores.
Ara seguirem per fer la capa de nata, posarem en remull la resta de la gelatina.
Escalfem la nata amb la resta del sucre, i fem el mateix procediment que amb la maduixa, quan estigui calent ho treiem del foc i afegim la gelatina. Ho deixem refredar, mirem que la maduixa hagi solidificat una mica i ho posem amb molt de compte a sobre, ho tornem a posar a la nevera unes 4 hores més, o sino d'un dia per l'altre.