dijous, 21 d’octubre del 2010

Pastís de formatge i raïm amb gelatina de Pedro Ximenes


Estic subscrita a molts blogs i webs de cuina i la setmana passada va arribar a les meves mans aquesta recepta. Com que el dia 20 celebrem l'aniversari del meu pare vaig pensar, ostres tu em sembla que és una bona ocasió per fer aquest pastís, ja que no pot prendre massa sucre i aquest pastís en porta molt poc. És un postre molt suau i gens empalagós i molt resultón.
Ingredients base:
1 paquet galetes maria
80 gr de mantega en pomada

Ingredients crema de formatge:
300 gr formatge cremós tipus Philadelphia
300 gr formatge mascarpone
300 gr xocolata blanca
300 gr llet sencera
50 gr sucre
1 sobre i 1/2 de preparat per fer quallada

Ingredients gelatina:
100 gr aigua
100 gr sucre
120 gr Pedro ximenes
6 fulles gelatina

Començarem per fer la base, triturarem les galetes fins que siguin pols, i afegirem la mantega al punt de pomada, i amb l'ajuda d'una cullera o forquilla anirem barrejant fins que quedi una pasta homogènia. Agafarem un motlle desmotllable i posarem la pasta de galeta per tota la base, ho reservarem a la nevera.
Netejarem el raïm que haguem de fer servir i reservem. Agafem un cassó i hi posem els formatges, la xocolata, la llet, la quallada i el sucre i ho fem bullir a foc no massa alt. Ho deixem bullir un parell de minuts. Treiem del foc i amb compte ho aboquem sobre la base de galetes i tot seguit anem posant el raïm al nostre gust. Reservarem a la nevera com a mínim una hora.


Ara anem a preparar la gelatina, en un cassó posem l'aigua i el sucre i ho deixem bullir uns deu minuts, barrejant de tant en tant. Mentrestant aprofitem per hidratar les fulles de gelatina en aigua freda. Un cop tinguem l'almíbar retirem del foc i sense deixar de remenar afegim les fulles de gelatina una a una i després el vi. Deixarem refredar una mica. Amb l'ajuda d'una cullera i amb compte farem una primera capa de gelatina, anirem omplint els buits entre el raïm i reservarem una estoneta a la nevera i després afegirem la resta de gelatina.





2 comentaris:

mOnTy @holasomos7 ha dit...

l'hauré de fer. A casa meva agrada molt el raïm i el formatge. Gràcier per compartir!

SUSANNA ha dit...

Hola guapa tu

un berenar molt complet i molt ven preparat, el pastís de raïm molt maco i segur que bo, anoto la teva recepta

mil petonets usanna