dimarts, 7 de desembre de 2010

Codonyat

 

Fa uns dies vaig anar a dinar a casa d'una molt bona amiga i em va dir que havia fet codonyat però al microones. Jo no havia tingut massa inquietud per saber com  es feia, però al explicar-me que era molt fàcil de fer em vaig animar a fer-lo. El problema que vaig tenir el primer cop que el vaig fer i que no em va sortir va sé pecar de que tots els microones són iguals, je je je i per això una mica més i se'm crema, ja ja ja.
L'important de la recepta és que de sucre posarem 3/4 parts que de codony, és a dir si ens surten 1 kg de codony (ja pelat i sense ós) farem servir 750 gr de sucre.
Ingredients:
Codony (jo en vaig fer servir 3 però que entre tos tres pesaven més d'un kg)
3/4 parts de sucre
suc d'una llimona.

Com que el codony té una pell molt dura, agafarem una olla i els courem uns 20-30 minuts, fins que veiem que la pell queda tova. Un cop els tinguem freds, els pelem amb compte i anem tallant la polpa vigilant no arribar gaire al centre ja que la polpa del centre és molt rugosa. Un cop desosats i trocejats els codonys els pesarem i els posarem en un bol juntament amb les 3/4 parts de sucre i el suc de llimona. Agafarem la batedora elèctrica i ho batrem fins obtenir un puré una mica fi. 

Jo us diré com el vaig fer amb el meu microones. Posarem al microones 10 minuts al 60% de potència, un cop passat aquest temps, agafarem una cullera de fusta i remenarem, no cal treure'l del forn, tornem a posar 10 minuts al 60% de potència i tornem a remenar i així successivament fins als 40 o 50 minuts o fins que veieu que agafa aquest color daurat característic. Un cop ja el tinguem al punt treurem amb compte del microones ja que el sucre està molt calent. Deixarem refredar en un motlle o recipient i el guardarem a la nevera. Acompanyat d'un tros d'un bon formatge està boníssim!