dimecres, 16 de febrer del 2011

Pasta allo scoglio (marisc)

Volia variar la manera de preparar la pasta, ja que quasi sempre la faig amb el mateix tipus de salsa, amb base de crema de llet. O sigui que he pensat que amb marisc seria una bona alternativa.
Ingredients:
250 gr musclos
250 gr de cloïses o xirles
400 gr de pasta
100 gr cues de gambes
4 grans d'all
1 ceba
12 tomaquets xerri
vi manzanilla

Començarem netejant bé els musclos i les xirles, i ho deixarem amb aigua freda i sal durant un parell d'hores. Aixafarem els alls i els sofregirem amb una mica d'oli i quan estiguin rossets hi afagirem els musclos i un bon raig de manzanilla i apujarem una mica el foc. A mesura que els musclos es vagin obrint els anirem traient i reservem el caldo que hagin deixat. A la mateixa paella i amb els mateixos alls fem el mateix amb les xirles. Un cop cuites retirem el caldo i els alls i farem servir la mateixa paella per sofregir la ceba picada ben petita. Quan estigui rossa afegim els tomàquets tallats per la meitat i anem remenant fins que els tomàquets estiguin cuits. Tot seguit afegirem els musclos i les xirles i les gambetes, que prèviament haurem sofregit, amb els caldos que hem reservat, deixem un parell de minuts. Finalment afegim la pasta que tambè haurem cuit abans.
Remenem una mica perquè la pasta agafi el gust i ja la tenim llesta per menjar.