diumenge, 17 d’abril del 2011

Pastís fondant Senyera / Escut del Barça


Aquest pastís me'l van encarregar per l'aniversari de la mare d'una amiga meva, els elements indispensables eren la senyera i l'escut del barça. Sempre em passa el mateix quan començo estic falta d'idees però a la que m'animo no paro. El pà de péssic és un madeira sponge cake i el farciment va ser de mantega confitada, la que es posa per els pastissos de sara, i la cobertura de crema de llimona, aquesta última me la va donar la sara del bloc elelblocdeimaginativa. Només us posaré la recepta de la crema de llimona i el de mantega confitada ja que la resta la teniu posada al bloc.
Crema de llimona
6 rovells
2 tasses de sucre
ratlladura de mitja llimona
suc de dues llimones
125 gr de mantega
En un bol batrem els rovells amb el sucre, posarem en un cassó amb la ratlladura i el suc de llimona. Afegirem la mantega i escalfarem al bany maria. Mourem fins obtenir una crema espessa. Retirarem del foc i deixarem refredar.
Mantega confitada
125 gr de mantega
75 gr de sucre gra
35 gr d'aigua 
Farem un almívar fent bullir l'aigua amb el sucre fins que quedi com un xarop. Amb una quarta part de l'almívar pintarem la meitat inferior del pà de péssic. La resta el reservem. Posarem la mantega a la batedora fins que ens quedi ben tova i afegirem a poc a poc l'almívar que haviem reservat i batrem fins que ens quedi una crema que ens sigui fàcil d'untar.
Per muntar el pà de péssic: Tallarem el pà de péssic per la meitat, la meitat inferior la pinzellarem amb 1/4 part de l'almívar que em fet abans, posem la mantega confitada a sobre i tapem amb l'altre meitat de pà de péssic. Cobrirem amb una fina capa de crema de llimona i ja podrem posar-hi el fondant i decorar-la.

Madeira songe cake


Farit de mantega confitada i cobertura de crema de llimona


Base forrada amb el fondant


Les quatre barres de la senyera

L'escut del barça

Ja acabat


2 comentaris:

meri ha dit...

Tiene una pinta increible, Yo aunque asturiana, también soy del BarÇa,y fan de del guaje!!

Catieu ha dit...

Pastissos així ens convenen amb els clàssics que ens esperen. Es veu deliciós!!! Visca el Barça jejeje.....