diumenge, 13 de novembre del 2011

Mini Magdalenes amb pernil ibèric i formatge / Pernil dolç i formatge


Feia temps que volia provar de fer magdalenes del llibre que em van regalar d'en Xavier Barriga, però aquest cop les volia fer salades. La que vaig fer no surt al llibre, però la base és la mateixa, així que aqui us la deixo i us la recomano que la proveu.
Ingredients(per unes 30 mini magdalenes):
3 ous
100 gr de sucre
60 ml de llet sencera
220 ml oli d'oliva extra
210 gr farina per reposteria
5 gr llevat royal
5 gr de sal
100 gr de formatge ratllat variat
50 gr de pernil dolç en daus
50 gr de pernil ibèric en trossets petits

Batrem els ous juntament amb el sucre posant la batedora a velocitat màxima. Un cop tinguem una mescla esponjosa reduim la velocitat i afegim la llet, seguidament l'oli sense parar de batre. Tot seguit afegirem la farina junt amb la sal i previament tamissada. Un cop tinguem la massa homogènia augmentarem la velocitat de la batedora al màxim un altre cop. Posarem la massa en un bol i taparem amb un drap. Deixarem reposar a la nevera mínim una hora, però es recomana deixar-la d'un dia per l'altre. 
Quan haguem de fer les magdalenes pre-escalfarem el forn a 250º.
Agafarem la massa de les magdalenes i batrem energicament a mà. Posarem la massa en una màniga pastissera. Posarem només una mica de massa als motlles, seguidament a unes quantes hi posarem uns dauets de pernil dolç i en unes altres els tallets de pernil ibèric. 

 

Acabem d'omplir els motlles sense arribar a passar de 3/4 de la seva capacitat. Acabarem les magdalenes posant-hi una mica de formatge ratllat per sobre i coronant-les amb dauets de pernil dolç i de pernil ibèric. 


Enfornarem uns 15 minuts a 210º.