dilluns, 13 de febrer del 2012

Truita de patates al forn

 

Últimament m'he acostumat a fer les truites de patates al forn, bé, el toc final de quallar l'ou, ja que trobo que no s'embruta tant i al coure's en un motlle queda amb una forma perfecte. Hi ha moltissimes maneres de fer una truita de patates així que us diré com l'he fet jo, però que la podeu fer amb les variacions que volgueu.
Ingredients :
1 kg de patates
3 ous grans o 4 mitjans
sal i pebre
oli
una mica de nata líquida

Tallarem les patates en daus petits, i courem a foc baix en oli calent, la qüestió és que es coguin en l'oli i no que es fregeixin. Salpebrerem les patates. Jo trigo més o menys uns 30 minuts. Un cop veiem que les patates estan toves, ja les tindrem llestes. En un bol, batrem els ous amb una mica de sal i després afegirem la nata i acabarem de barrejar. Agafarem un motlle de silicona i el pintarem lleugerament amb oli. Posarem les patates cuites a la barreja de l'ou amb la nata procurant no posar-hi massa oli. Un cop ho tinguem tot ben barrejat, ho afegirem al motlle i posarem al forn calent uns 20 minuts a 200º o fins que veiem que la truita queda torradeta. Una truita no bona sinó boníssima!!!!!

4 comentaris:

Catieu ha dit...

Quina pintassa!!! Mira si m'ha convençut la teva truita al forn que avui en prepararé una per sopar.
Ptns

Meritxell ha dit...

Doncs a veuràs com et lleparàs els dits ;)

Silvia ha dit...

Meri, has vist això?

http://www.receptes.cat/recepta3885/truita_de_patates_al_forn

Meritxell ha dit...

Que fort, ja ho he denunciat, a la pagina. Es que no ha canviat ni un punt ni una coma, moltes gràcies silvia!!!!!!!!!!!!!!!!