dilluns, 19 d’octubre de 2015

Pà de péssic per a intolerants al gluten i a la lactosa.


D'un temps ençà m'estic trobant que alguna gent em demana aquest tipus de pastís. Fa temps en vaig fer un però no em va agradar el resultat, trobava que quedava molt eixut i no em va convèncer. He tingut una altra oportunitat de fer-lo i vaig intentar adaptar el pà de péssic madeira, substituint els ingredients per altres que fossin aptes per a les persones intolerants al gluten i la lactosa. I no cal dir que vaig quedar-ne molt satisfeta i el destinatari també.
Ingredients:
200 gr de sucre moré
200 gr de margarina sense lactosa
3 ous grans
300 gr de farina d'arròs
8gr de llevat sense glúten
un full de gelatina
Taronja tallada a grills
Escalfem prèviament el forn a 165º. Tots els ingredients han d'estar a temperatura ambient.En un bol hi posem la margarina i el sucre i batem fins obtenir una crema homogènia. Tot seguit sense deixar de batre afegim els ous un a un. Després afegim la farina juntament amb el llevat i un polsim de sal, però cullerada a cullerada. Ho posarem en un motlle de 20 cm i enfornarem uns 50 minuts.
Un cop cuit i fred hi posarem la taronja tallada i la pintarem amb una mica de gelatina que prèviament haurem hidratat i desfet en una mica d'aigua calenta.
I ja tenim un pastís deliciós!