diumenge, 31 d’octubre del 2010

Donuts casolans


Aquesta recepta ha estat un gran descobriment, sort que vaig reduir les mesures perquè sino ni m'hi cabrien al congelador, je je je. La recepta és senzilla, l'única cosa que s'ha de tenir una mica de temps i paciència.
Amb les mesure següents m'han sortit 18 donuts.
Ingredients:
300 gr farina de força
300 gr farina de repostería
2 ous
2 dl llet
100 gr sucre
75 gr mantega en pomada
6 gr de sal
2 sobres de llevat fresc (jo he fet servir els de la marca vahiné)
una culleradeta de sucre avaïnillat
Per el glacejat de la decoració:
120 gr de sucre glacé
30 ml aigua mineral
1 culleradeta aroma de vaïnilla

Primerament posarem tots els ingredients menys la sal en un bol gros. Si tenim màquina o batedora per amassar ho amassarem uns 5 minuts, sino, com és el meu cas, haureu de fer-ho amb les mans i tenir paciència, ja que costa una mica d'amassar. Un cop tinguem una massa homogènia hi afegirem la sal i seguirem amassant fins que quedi integrada. Farem una bola i la taparem ben tapada uns 30 minuts o la deixarem a la nevera d'un dia per l'altre, que és el que he fet jo. Fraccionarem la bola en porcions de 65 grams i els donarem forma arrodonida i els deixarem sobre una superfície enfarinada una hora, perquè perdin força. Seguidament els aplanarem i els donarem la forma característica fent un forat al centre amb un talla pastes rodó. Agafarem safates del forn els hi posarem paper de forn i les enfarinarem lleugerament i hi col.locarem els donuts i els "forats" dels donuts. 


 Els tornarem a tapar i ho colocarem dins del forn apagat, evitant que hi hagi corrents d'aire i els deixarem fins que doblin el seu tamany, unes dues hores aproximadament. Quan hagin llevat, agafarem una paella fonda o una fregidora, jo he fet servir una paella tipus wok, i hi posem molt d'oli, com si haguéssim de fer bunyols, perquè ens entenguem. Quan l'oli estigui ben calent, anirem posant els "forats" i els donuts dins la paella. Els deixeu uns 20 segons per banda. Un cop fets els deixem que es refredin sobre paper de cuina absorvent perquè deixin anar tot l'oli.



Ara anem a preparar el glacejat, en un bol, posarem tots els ingredients i ho barrejarem bé amb una cullera. Amb l'ajuda d'un pinzell anem pintant els donuts, si voleu els podeu deixar així mateix, en cas de volgueu afegir-hi alguna decoració no espereu a pintar tots els donuts perquè el glacejat s'asseca de seguida. Aneu pintant i decorant. I ja els tenim fets i val a dir que, tot i que no es poden comparar als que comprem, no tenen res a envejar.