diumenge, 31 d’octubre de 2010

Trufes de xocolata i panallets de pinyons i ametlles



Aquest any no podia deixar passar l'oportunitat de fer panellets, a casa els meus pares n'han fet cada any i jo per mandra o ves a saber que no en feia. Els de pinyons els vem fer a casa dels meus pares per veure in situ com es feien, els panellets d'ametlles i les trufes les he fet a casa, a més demà tenim uns convidats molt especials a qui els oferirem aquest postre.

Començarem pels panellets:
Ingredients:
Farem servir la mateixa quantitat dels ingredients, és a dir
250 gr d'ametlla en pols
250 gr de sucre
250 gr de patata
essència de bergamota(opcional, es pot trobar als herbolaris, li dóna un gust extraordinari)
1 ou
pinyons i ametlles en quadradets per decorar


Courem les patates amb pell i un cop cuites les pelarem i posarem en un plat juntament amb el sucre, amb l'ajuda d'una forquilla anem integrant els ingredients. Un cop tinguem ben barrejada la patata amb el sucre hi afegim 4 o 5 gotes d'essència de bergamota. I després anem afegint l'ametlla molta i seguim barrejant fins que ens quedi una massa fina i brillant. 
Amb la massa farem una bola i l'embolicarem amb paper film i ho deixarem a la nevera, si pot ser d'un dia per l'altre millor, però com a mínim unes 8 hores.
Amb la massa feta anirem fent boletes  i les passarem per una clara una mica batuda per ajudar a enganxar els pinyons i les ametlles,  els rebossarem i anirem col.locant sobre una safata del forn, un cop fets els panellets els pintarem amb ou batut i els posarem al forn calent uns 10 minuts a 180º o fins que estiguin torradets, els podem acompanyar d'una copeta de vi dolç i a gaudir-los.


Per les trufes
Ingredients:
250 gr xocolata negra
180 ml de nata per muntar
28 gr de mantega
un culleradeta de licor, en el meu cas pedro ximenes
fideus de xocolata per arrebossar


En un bol que aguanti l'escalfor hi posem la xocolata trocejada i reservem. Agafem un cassó i hi posem la nata i la mantega i ho escalfem fins que bulli, un cop hagi arrencat el bull afegim la mescla a la xocolata i ho barregem amb l'ajuda d'unes barilles fins que obtinguem una barreja brillant. Ho taparem amb paper film, deixarem refredar i ho posarem a la nevera unes 8 hores. Un cop passat aquest temps, en un bol hi posarem els fideus per arrebossar les trufes, amb l'ajuda d'una cullera anirem agafant trossets de massa i donarem forma arrodonida amb les mans i les passarem pels fideus, un cop les tinguem totes fetes, els podem posar unes blondes o no. Les deixarem a la nevera fins que s'hagin de menjar, una cosa una mica difícil, je je je.
BON PROFIT I BONA CASTANYADA!!!!!