dilluns, 27 de desembre del 2010

Mousse de cava

 La vígilia de nadal és l'aniversari de noces dels meus pares i sempre sopem plegats, aquest any he volgut que el final fos especial. Volia buscar un postre lleuger, perquè ja sabem que aquests dies menjem més del normal i que agradés a tothom. La recepta original no porta la xocolata de decoració, ha estat un toc personal.
Ingredients:
250 gr. de Cava
75 gr. de Sucre
12 gr. de súc de llimona
3 rovells
4 fulles de gelatina
400 gr. de Nata per muntar  
una mica de xocolata amb llet
una mica de xocolata negre 

Per començar batrem la nata fins que agafi una consistència sèmi-dura i reservarem a la nevera. Hidratarem la gelatina amb aigua freda. En un cassó hi posarem el cava, la llimona, el sucre i els rovells, ho courem a foc lent remenant sovint. Quan veiem que comença a espessir retirarem del foc i hi posarem una a una les fulles de gelatina i remenarem fins que es disolguin bé. Deixarem entibiar la mescla i ho afegirem de mica en mica a la nata i remenarem amb moviments suaus i envolvents. Un cop tinguem una crema homogènia ho anirem posant en els recipients on després s'hagi de consumir, reservarem a la nevera unes 2 o 3 hores i ja el tindrem. Si voleu donar aquest toc de xocolata, només haureu de desfer-la  i deixar-la refredar sobre paper sulfuritzat, d'aquesta manera serà molt fàcil que es desprengui del paper.

3 comentaris:

Alfons ha dit...

i ... ja se sap que en una celebració com cal, el cava no hi pot faltar,i aquest mousse no té desperdici...
felicitats a la parella..... i a la cuinera!!
Una abraçada

gemmes ha dit...

Aquests ingredients per quantes persones

Meritxell ha dit...

Aquestes quantitats son per 4-5 persones.