dimarts, 15 de març del 2011

Truita de verdures escalivades i formatge amb reducció de vinagre de fruits vermells

Feia dies que no menjava truita, quasi desde dijous gras, però aquest cop li volia donar un toc diferent i he aprofitat que encara em quedaven verdures del ratatouille per escalivar-les i posar-les com farciment a una truita. No havia tastat mai una truita farcida de verdures, sempre havia menjat les clàssiques, soles, amb pernil formatge i com a molt amb alls tendres. Doncs aquesta versió us la recomano de totes totes!!!!!
Ingredients:
2 ous per truita
1 carbassó
1 pebrot
1 albergínia
sal 
pebre
herbes provençals
all en pols
formatge ratllat
reducció de vinagre de fruits vermells
Començarem escalivant les verdures, agafarem una safata pel forn i  hi posarem les verdures amb un raig d'oli i empolsirem les verdures amb all en pols, enfornarem durant uns 40 minuts a 180º. 

Un cop les verdures siguin cuites deixarem refredar una mica i les pelarem, exceptuant el carbassó. El pebrot i l'albergínia els tallarem a tires i el carbassó a rodanxes, i salpebrem.

Batrem dos ous amb una mica de sal, agafarem una paella amb una mica d'oli calent i hi posarem els ous batuts, procurarem no tenir el foc massa alt, ja que se'ns torraria massa de fora i no cuallaria l'ou per la part de sobre. Quan veiem que l'ou ha quasi quallat del tot, posem una quantitat de les verdures per la meitat de la truita. Amb compte "dobleguem" la truita per la meitat hi posem una mica de formatge ratllat perquè es fongui una mica i retirem. La servirem acompanyada d'un rajolí de reducció de vinagre de fruits vermells, jo en faig servir un de fet, és fàcil de trobar als supermercats.

6 comentaris:

el taller de cuina ha dit...

Amb aquesta escalivada ha d'estar boníssima!!

Catieu ha dit...

Que melosa amb l'escalivada!!!! Ha d'estar boníssima.....

Meritxell ha dit...

Boníssima és poc estava deliciosa mmmmmmmmm!!!

Mest ha dit...

jooo! llevo fatal ser seguidora de tu blog. Socorrroooo! que estoy a dieta. Pero cada día deseando terminarla para poder preparar una de tus recetas!!!!!!!!!!!
Ah! no sé si sabes quien soy,... investiga, también me encanta la fotografía, jajajja

Anna ha dit...

L´escalivada m´encanta! I això de fer-ne una truita s´ha de probar!
Anna

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Quina guapada!