dijous, 12 de maig del 2011

Magdalenes de iogurt i mel amb cobertura buttercream de vaïnilla

 
La recepta de la magdalena està treta del llibre MAGDALENAS de Xavier Barriga, i estan boníssimes, m'agraden perquè estan fetes amb sucré moré enlloc del blanc i tenen un gust peculiar, us les recomano.
Ingredients (12 magdalenes)
2 ous grossos
150 gr sucre moré
50 ml llet sencera
190 ml d'oli d'oliva suau
230 gr de farina de repostería
7 gr llevat royal
50 gr de mel
60 gr de iogurt
una mica de sal
Buttercream
250 gr de mantega en pomada
450 gr de sucre llustre
1 culleradeta d'aroma de vaïnilla
6 culleradetes de llet sencera
colorants en pasta
En un bol hi posem els ous, el sucre moré i la mel, batem bé amb les barilles fins que dobli el seu volum. Augmentarem al màxim la velocitat de la batedora. Reduirem al mínim la velocitat de la batedora i afegim la llet, sense deixar de batre, afegim l'oli i després el iogurt. En un bol a part barrejarem la farina amb el llevat i la sal i ho anirem afegint a la barreja anterior sense deixar de batre. Un cop obtinguem una mescla homogenia augmentem al màxim la velocitat de la batedora durant uns 2 o 3 minuts. Taparem la massa amb un drap o paper film i ho deixem reposar mínim una hora a la nevera, fins i tot ho podem deixar d'un dia per l'altre. Quan haguem d'emmotllar batrem enèrgicament amb una batedora de barilles manual. Escalfarem el forn a 250º. Amb l'ajuda d'una manega pastissera, sino d'una cullera, anirem omplint els motlles de les magdalenes una mica més de la meitat. Un cop el forn sigui calent, baixarem la temperatura a 210º i enfornarem uns 16-18 minuts. Quan siguin fetes les deixarem refredar sobre una reixeta.


Per fer la cobertura posarem tots els ingredients menys el sucre i batrem fins que estigui tot ben integrat, afegim la meitat del sucre i seguim batent fins que es faci una mescla homogènia, afegirem la resta del sucre i un cop obtinguem una mescla  homogènia ho batrem uns 4 minuts. Dividirem la massa en tants colors com volguem fer servir, jo en aquest cas han estat dos. Un l'he deixat sense colorant, i l'altre i he afegit una mica de colorant marró. Només ens caldrà decorar les magdalenes amb l'ajuda d'una manega pastissera i la boquilla que més ens agradi.