diumenge, 14 d’agost de 2011

Pollastre al forn a les fines herbes


Que he de dir de la infinitat de possibilitats que té el pollastre i de les múltiples receptes que s'hi poden fer, aquí us en deixo una ben senzilla i que fa que el pollastre no quedi gens sec, al contrari ben melós i amb una salseta que no podreu parar de sucar pà.
Ingredients:
1 Pollastre mitjanet
1/2 ceba
3 grans d'all
farina refina de blat (maicena)
oli d'oliva
1/2 got vinagre xerés
sal
pebre
romani
herbes provençals

Mentres el forn s'escalfa netejarem el pollastre i salpebrerem tant per dins com per fora. El col.locarem a una font aptre per el forn. Dins del pollastre hi posarem la 1/2 ceba, els tres grans d'all i les herbes aromàtiques al gust. Regarem el pollastre amb el vinagre i un bon raig d'oli d'oliva i l'enfornarem un hora aproximadament a 200º. Per la meitat de la cocció hi afegirem un got d'aigua perquè no s'assequi. Un cop el pollastre sigui cuit, el treurem de la font i colarem la salsa i la posarem en un cassó. Afegirem una culleradeta de maicena diluida en una mica d'aigua freda per espesssir la salsa. Tallarem el pollastre a quarts i hi posarem per sobre la salsa. Mmmmmmmmmmmmmmm per llepar-se els dits.