dissabte, 12 de febrer del 2011

Blinis amb calçots i salsa i amb espàrrecs verds i bacó


Volia fer alguna prova amb calçots, en principi volia fer creps, però m'he decantant pels blinis, però no patiu que les creps arribaran, je je je. No havia pensat mai que la massa dels blinis fos tant senzilla de fer, sempre els havia comprat fets, però a partir d'ara sempre els faré jo. He aprofitat productes de temporada per farcir-los, ara estic pensant que podria marcar-me un repte, posar cada mes blinis amb productes del moment, ja siguin verdures o fruites.
Ingredients:
Massa blinis
1 iogurt natural
la mida del iogurt de farina de reposteria
1 ou
8 gr de llevat royal
una mica de sal
oli
Pel farcit:
espàrrecs verds
bacó en daus
calçots 
salsa calçots

Per fer la massa dels blinis posarem tots els ingredients menys l'oli al got de la batedora i ho batrem fins obtenir una massa ben fina. En una paella ben calenta pinzellarem la paella i tot seguit amb una cullera anem posant porcions de massa, no gaire, als dos minuts donem la volta. Estaran llestos quan estiguin torradets.
Ara només ens cal farcir-los. Posarem dos calçots al microones i els bullirem. Després els passem per la paella, treiem la primera capa i els tallem per la meitat. Posem una mica de salsa dels calçots sobre els blinis i després una tira de calçot una mica cargolada. 
En una paella saltegem els espàrrecs amb el bacó, quan s'hagi estovat una mica l'espàrrec ja el tindrem llest. Posem una mica del bacó sobre el blini i a sobre uns trocets d'espàrrecs.

2 comentaris:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

M'agrada i gràcies per explicar la manera de fer blinis, no n'he fet mai

Meritxell ha dit...

;)