A mi sempre m'ha agradat el contrast dolç-salat, i feia dies que havia vist aquesta recepta però, ja sigui per una cosa o altre encara no l'havia fet. Ha estat un experiment total, sobretot per la salsa, ja que la recepta original portava ingredients que a part que normalment no es fan servir, no m'acabava de fer el pes. Es poden prendre tant com aperitiu, entrant o segon plat, tot i que com a segon jo potser no el faria, aixo va a gustos.
Ingredients:
Per les mandonguilles
500 gr de carn picada de porc (tot i que es pot fer amb qualsevol tipus de car)
1 ou
romaní
formatge tipus chedar
una mica de sal
pà torrat.
Per la salsa
100 gr de sucre
75 ml d'aigua
75 gr de fruits vermells (jo he fet servir dels que són congelats de la sirena)
1 cullerada de melmelada de nabius
En un bol barrejarem els ingredients per fer les mandonguilles menys el pà torrat. No us he posat les mesures del romaní i del formatge perquè va a gust de cadascú, jo de formatge he posat 3 trossos d'aquests que és per fer biquinis, i com que el romaní m'agrada molt, n'he posat un bon grapat. Quan ho tinguem tot ben barrejat anirem afegint pà torrant fins que quasi no se'ns enganxi la massa a les mans. Anirem fent boletes amb les mans i les courem en una paella amb abundant oli calent. Un cop les tinguem fetes reservarem. Per fer la salsa posarem en una altre paella el sucre i l'aigua, a foc fort, remenant sovint amb una cullera de fusta perquè no se'ns enganxi, quan veiem que comença a fer-se el caramel, baixem una mica el foc i afegim els fruits vermells. Amb l'ajuda de la cullera anirem aixafant els fruits vermells. Als 3 o 4 minuts veurem que comença a espessir llavors hi posarem la melmelada, un parell de voltes i ja la tindrem. Podem servir les mandonguilles i la salsa per separat o emplatar una part i la resta al gust de cadascú. Espero que us agradi com a mi, per mi han estat espectaculars!
5 comentaris:
quina combinació més fantàstica..
Salutacions!
I no us dic del gust, espectacular!!!!!
Wow!! ideal per un pica pica!! m'estas donant idees per un berenar-sopar que haig de preparar.
Gracies
Hola, he visto tu receta en petitchef y me ha gustado mucho. ¡¡Me la apunto!! Me parece muy original.
Un saludo y enhorabuena por tu blog.
Muchas gracias Irene!!
Publica un comentari a l'entrada