dilluns, 31 de gener de 2011

Mandonguilles especiades farcides d'ous de guatlla


 
 
Unes mandonguilles, no bones, boníssimes, molt tendres, la carn es desfà a la boca i el gust suau suau, amb la salseta de ceba i els bolets, exquísit.
 
Ingredients:
500 gr carn picada de vedella
18 ous se guatlla
1 pot de bolets variats
sal
pà torrat
1 ou
alfàbrega
herbes provençals
1 ceba
1 gra d'all
1 got de fino

Primer de tot bullirem els ous 9 minuts, els posarem en aigua freda, els pelarem i reservem. Ara anem a per les mandonguilles, en un bol hi posem la carn una mica de sal, l'ou, les herbes aromàtiques al vostre gust i el pà torrat per anar lligant. Ho barregem tot bé. Agafem un ou de guatlla i l'embolcallem amb la carn picada, i així amb tots els ous. En una paella una mica grossa hi posem oli ben calent i les sofregim per tots els costats i un cop cuites les reservem. A la mateixa paella on hem cuit les mandonguilles hi posem l'all laminat i la seba tallada ben petita. Un cop es vagi tornant transparent hi posem el got de vi, apugem el foc i deixem reduir. Escorrerem bé els bolets i un cop el vi hagi reduït hi afegim els bolets i els saltegem una mica, finalment afegim les mandonguilles, ho deixem un parell de minuts i ja les podrem servir.