dijous, 10 de març del 2011

Carlota de maduixes


Sembla que últimament només faig postres, que hi farem. Per variar aquest postre feia molts dies que el volia fer però no m'atrevia a fer-lo, no sé perquè. No és dels més senzills que he fet però tampoc el més complicat. És una mica laboriós sobretot per fer la crema de vaïnilla, ja que com et despistis en la cocció es pot fer malvé, ho dic per pròpia experiència.
Ingredients:
24 melindros
6 fulls de gelatina
1 vaina de vainilla
250 ml llet sencera
3 rovells
120 gr de sucre
300 ml de nata per muntar
500 gr de maduixes
Per començar hidratarem les fulles de gelatina amb aigua freda. En un cassó posem a bullir la llet amb la vaina oberta per la meitat i rascant les llavós amb un ganivet. Mentrestant batrem els ous amb el sucre fins que enblanqueixin. Un cop arrenqui el bull la llet, retirarem del foc i colarem sobre la mescla dels ous i el sucre per així d'aquesta manera retirar les restes de la vaina de vainilla. Tornem a posar al foc però aquest cop ben baix i remenarem amb una cullera de fusta sense parar. Un cop obtinguem una textura de crema espessa retirarem del foc i afegirem la gelatina i deixarem refredar. Muntarem la nata. Un cop veiem que la gelatina comenci a quallar ho afegirem a la nata però amb compte i barrejarem amb moviments envolvents de baix a dalt. Agafarem un motlle rodó d'uns 22 cm i hi posarem els melindros al fons i pels costats. 



Un cop col.locats els melindros posarem una part de la crema de vaïnilla al fons, després tallarem en trocets unes quantes meduixes i les posarem per sobre. Posarem la resta de la crema per sobre i acabarem el postre decorant la superfície amb trossos de maduixes en làmines. Deixarem reposar com a mínim dues hores a la nevera. 

3 comentaris:

Visc a la Cuina ha dit...

Una carlota com aquesta fa diumenge, que guapa que t'ha quedat!

Meritxell ha dit...

Si que fa patxoca si, i això que és el primer cop que la faig!

Anònim ha dit...

Un postre espectacular, per maco i per bo!!