dimarts, 5 d’abril del 2011

Fricandó de vedella amb bolets

 
Tinc molt bons records d'aquet plat, ja que va formar part de la meva infantesa, el recordo com el plat principal de les reunions familiars que feiem quan era ben petita. Un plat que és molt senzill de fer i que dóna molt bons resultats.
Ingredients 
1,2 kg de llata de vedella
1 ceba 
1 porro
1 pastanaga
2 tomàquets madurs
200 g de bolets variats
1 got de manzanilla o fino
1 l brou de carn
sal i pebre negre
farina
oli d'oliva
Per la picada
2 grans d'all
10 gr ametlles torrades
10 gr avellanes torrades
1 llesca pà séc
julivert picat
Agafarem la vedella i en faren talls prims, la salarem i enfarinarem i la fregirem en una cassola amb abundant oli calent. Quan sigui ben rossa, la treure'm i reservarem.
Retirarem l'excés d'oli i sofregirem, la ceba, la pastanaga i el porro que haurem picat ben petit. Un cop siguin daurats, afegim el tomàquet que prèviament haurem netejat i triturat, i el vi. Ho deixarem coure uns 10 minuts.
Un cop passat aquest temps, afegirem la vedella, i el brou i ho deixarem reduint a foc suau uns 45 minuts. Deixarem llesta també la picada que haurem preparat picant tots els ingredients en un morter. Un cop hagin passat els 45 minuts, afegirem la picada a la carn i els bolets, rectificarem de sal i pebre i el deixarem uns 10 minuts més. Deixarem reposar una mica el fricandó i ja el podrem servir, en aquest cas jo l'he acompanyat d'unes crestes de truita de patates

1 comentari:

anirac ha dit...

que bó el fricandó!! a casa el fem amb moixernons....