dissabte, 1 d’octubre del 2011

Canelons farcits de paté


Sembla increible que a aquestes alçades encara no n'hagi fet, així vaig practicant per les festes de nadal, je je je. De moment els de carn han superat de la prova de llarg, els propers seràn de verduretes i de peix.
Ingredients(20 canelons)
20 plaques de canelons
100 gr de paté
2 cebes tendres
500 gr de carn picada de vedella
2 grans d'all
2 pastanagues
formatge ratllat
oli d'oliva verge extra
sal
Per la beixamel
3/4 l de llet freda
2 cullerades de farina
50 gr mantega
2 cullerades d'oli
Per començar prepararem el farcit, picarem bé les cebes, els alls i les pastanagues, jo ho he triturat perquè quedi més fi. Ho sofregirem amb una mica d'oli. 


 Passats uns 5-10 minuts hi afegim el paté i la carn picada i deixem coure uns 10-15 minuts més, fins que la carn quedi cuita.


 Courem les plaques dels canelons. Un cop cuintes les escorrerem. Anirem agafant porcions de la carn picada amb les verdures i anirem fent els canelons i els anirem col.locant en una safata per el forn que prèviament haurem embadurnat amb mantega. Un cop tinguem els canelons llestos procedirem a fer la beixamel.


 A una paella hi posarem a desfer la mantega juntament amb l'oli. un cop sigui desfeta afegirem la farina i remenem amb una cullera de fusta procurant que no quedin grumolls. Anirem afegint la llet de mica en mica i remenant sense parar. Un cop haguem afegit tota la llet bullirem uns 6-8 minuts a foc mig. Segons com vulguem la beixamel, si més líquida o espessa doncs afegirem una mica més de llet o per el contrari deixarem coure una mica més.
Un cop tinguem llesta la beixamel, la posem per sobre dels canelons i ho repartim bé, seguidament el formatge ratllat i gratinarem fins que siguin al nostre gust.


3 comentaris:

Catieu ha dit...

Amb aquest toc de paté han de ser deliciosos....
Petonets guapa

SUSANNA ha dit...

Hola guapa tu


i que bons, a casa quan mi poso en faig 200 a 300 peces i els congelo,
la veritat es que val la pena ,

la meva mare sempre ni posava de paté i jo li segueixo la tradició, i dona un toc molt bo, veritat ??

mil petonets Susanna

Emma's Bakery ha dit...

Meri...me l'apunto per Nadal!! bonissima!