dissabte, 1 d’octubre del 2011

Patates al forn amb orenga i romaní gratinades amb formatge



Tinc el pobre blog ben abandonat, l'inici del curs escolar ha estat una mica estressant, intentaré posar-me el dia i actualitzar-lo com abans.
Les patates al fon sempre m'han agradat però fer-les tal qual a vegades resulta una mica insípides, així que buscant buscant vaig trobar aquesta recepta, tot i que jo us poso unes herbes aromàtiques determinades, les podeu fer amb qualsevol tipus.

Ingredients:
1 patata grossa o dues de mitjanes per persona
sal
1 cullerada de mantega
4 cullerades d' oli d'oliva
orenga i romaní
100 gr formatge ratllat

Per començar defarem la mantega juntament amb l'oli en una paella, quan sigui desfeta baixarem el foc i afegirem l'orenga i el romaní amb una mica de sal, remenem i ho deixem un parell de minuts a foc baix. 

Mentrestant pelarem les patates i les tallarem a grills. Agafarem una safata apte per anar al forn i hi posarem les patates i per sobre, la barreja de l'oli, la mantega amb les herbes aromàtiques i ho barrejarem bé.



Enfornarem durant uns 25 minuts a 180º o fins que quedin rosses. Quan faltin 10 minuts treurem del forn posarem el formatge ratllat per sobre i tornarem a enfornar fins que el formatge es fongui.I ja tindreu podrem menjar unes patates diferents.

1 comentari:

Visc a la Cuina ha dit...

A casa aquestes patatones seran un èxit assegurat, quina delícia!