Un altre dels meus experiments, m'agrada treballar amb la gelatina, trobo que és molt agraïda, encara que al principi també hi he tingut els meus entrebancs.
Ingredients:
Per decorar
tomàquets xerry
anxoves
Per la mousse d'albergínia
1 albergínia
1 clara d'ou
1 full de gelatina
sal
oli d'oliva
Per la gelatina de tomàquet escalivat
1 i ½ fulls de gelatina (però jo en vaig posar 2)
4-5 tomàquets per escalivar
sal i pebre
S'escaliven els tomàquets i l'albergínia, els peleu i treieu les llavors.
Per fer la gelatina de tomàquet, agafem els tomàquets ja nets i sense llavors, els triturem i tamissem, rectifiquem de sal i pebre i afegim la gelatina prèviament remullada en aigua freda i dissolta en un parell de cullerades del tomàquet encara calent.
Agafem uns motllos o gotets, els omplim i els posem a la nevera.
Per fer la mousse d'albergina, dissoldrem el full de gelatina prèviament remullada amb aigua freda, amb una mica d'aigua calent. Després tritureu l'albergínia amb l'aigua que conté la gelatina i un rajolí d'oli d'oliva. Seguidament muntarem la clara a punt de neu i ho barrejarem amb molt de compte amb la albergínia.
Quan tinguem solidificada la gelatina de tomàquet i afegirem l'alberginia, un tomàquet xerry tallat per la meitat i un filet d'anxova i unes gotes de l'oli de marinar les anxoves
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada