dimecres, 23 de juny de 2010

Tomàquets xerry caramelitzats


Aquesta recepta em va cridar l'atenció perquè portava llimona i vaig pensar, tomàquet amb llimona???? Doncs ho provarem.
Ingredients:
Tomàquets xerry
50gr sucre
la pell de mitja llimona
una culleradeta de mel
una mica d'aigua
herbes aromàtiques
oli de girasol.
Escaldarem els tomàquets durant 10 segons i els passarem de seguida a una olla amb aigua ben freda i glaçons.
Seguidament els pelarem i reservarem. En una paella hi posarem el sucre, la ratlladura de la llimona i la mel. He de comentar que la recepta original no hi posava aigua però com que la textura que quedava no m'agradava massa n'hi vaig posar una mica. Quan el sucre s'ha dissolt i la resta d'ingredients estan ben barrejats i es comença a fer el carmel hi afegim els tomàquets. En la font o safata que utilitzarem per servir-los hi posarem un rajolí d'oli de girasol, després els tomàquets i finalment les herbes que haguem escollit i ja tenim una manera diferent de menjar tomàquet.