dissabte, 2 d’abril del 2011

Curs de decoració de pastissos en fondant


Per fi el gran dia va arribar, el passat dia 27 vaig fer el meu primer curs de decoració de pastissos en fondant. Vaig passar un dia genial i vaig conèixer unes noies molt maques. Noies que com jo som aficionades al fondant o que en volien saber una mica més. Van ser moltes hores però a mi em va passar el dia com un sospir. La noia que ens va donar el curs es la Sara, de elblogdeimaginativa, s'ho va currar, ens va portar a totes uns dossiers on s'explica fil per randa tot el procediment per fer un pastís fondant, desde els colorants, pà de péssic, eines de treball, absolutament tot. Cadascuna de nosaltres va haber de portar de casa un pà de péssic fet. Ens va donar un parell de receptes perquè el féssim a casa. A partir d'aqui intetnaré recordar tots els passos que vem seguir alhora de decorar el nostre pastís.
Algunes de nosaltres van portar dos pans de péssic per la qual cosa el pas que explicaré no les va afectar. Doncs bé, per començar haviem de deixar el pà de péssic igual per tots cantons perquè alhora de forrar-lo amb el fondat és veiés tot igual.


Després el vem tallar per la meitat i el vem i farcir, en aquest cas de nocilla, i després posar-hi l'altre meitat del pà de péssic a sobre.



I amb l'ajuda d'una espetula o ganivet acabar de cobrir bé el pà de péssic amb una fina capa de nocilla. perdona Mon però no tenia cap foto meva ; ).


El següent pas va ser escollir el color del fondant que hi voliem posar, en el meu cas va ser una tonalitat de verd, així que la Sara ens va donar un bon tros de fondant blanc i el vem tenyir amb els colorants. Vem amassar bé perquè agafés un color homogèni. Però hi va haver una que va treure el monstre que duia dins, je je je.


Quan vem tenir la massa del color que voliem la vem estirar amb un tub i la vem deixar ben fineta, un cop estirada la vem posar sobre el pastís.


Amb compte vem anar apretant el fondant amb les mans per ajudar a enganxar bé el fondant i després es va tallar la part sobrant.


Ara només queda decorar, i sort que dic que només, ja que vam estar molta estona fent figuretes i detallets amb el fondant. A vegades tenia la impressió que no avançava.


 Tots els pastissos van quedar espectaculars, i fa molta pena menjar-se'ls
Aquest és el que vaig fer jo, em va fer molta gràcia com em va quedar la libèlula, je je.


Aquest és el pastís de la montse, que per ser el primer pastís que fa en fondant va quedar es-pec-ta-cu-lar!!!


El de la Silvia, que té moltíssima imaginació i molta traça en modelar, vamos una artistassa
 
  

El de la cristina, que va fer un preciós marmolejat, amb uns detalls d'abelletes, marietes i papallones molt bonics


 El de la Mar, que una mica més i no hi cap res més al pastís, santa paciència la que va tenir fent les floretes i les papallones.


la Mª Jose que va obtar per aquests bitxitos tant divertits.
 

 El de la Sara, anfitriona, ja que vem fer el curs a casa seva. Va tenir molta traça en fer el barrufet i un cupcake que malauradament no es pot apreciar gaire amb la foto, així com la resta dels detalls del pastís.
Heu vist quin caminet han deixat les marietes?


I finalment la de la Veronica, que va fer una fada, que li va donar molta feina però que va quedar força bé. Un estany amb el seu ànec i granota.


 En definitiva va ser un dia genial i que tinc moltes ganes de tornar a repetir.

5 comentaris:

Narcís ha dit...

Quantes coses que permet fer el fondant.
A mi no m’agrada, però haig que reconèixer que les decoracions fetes amb ell son mol maques i originals i que permet fer tantes coses com puguem imaginar.
El teu pastis és preciós
Bona cuina

Mest ha dit...

Me encnata el fondant, permite hacer tantas y tantas cosassss!!!!!!!!!!!

Mon ha dit...

Va passar el dia en un tres i no res!! Increible el que va sortir de les nostres mans, especialment de les meves mans verdes!!! Gràcies per animar-me a apuntar-me! Cal repetir!!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Treballar amb fondant ja veig què és divertit, vaja, com jugar amb plastilina.
Una passada de pastís, de fet tots us van quedar molt bé.
Potser un dia m'animi a fer una proveta

Angel Nicolau ha dit...

coi! quina xulada! apunta'm a la llista de seguidors així veuré el que vas fent. Salut i enhorabona!