diumenge, 4 de juliol del 2010

Botons de galeta

El títol de la recepte és una mica inventat ja que el resultat obtingut difereix de l'original, La recepta original era de "cors dobles", però jo al final com que no tenia ganes de fer cors, doncs he acabat fent botons, je je je.
Ingredients:
2 culleradetes de cafè soluble
1 1/2 culleradetes d'aigua calenta
225 gr de mantega en pomada
140 gr de sucre
1 clara d'ou lleugerament batuda
300 gr farina
1 culleradeta aroma de vaïnilla
3 cullerades de cacau en pos
sal
Desfem el café soluble en l'aigua calenta i removem bé fins que ens quedi una pasta. Barregem amb una cullera de fusta la mantega i el sucre que haurem posat prèviament en un bol, afegim la clara batuda i seguim batent. Dividim la massa obtinguda en dues parts. Agafem una de les parts i hi afegim 150 gr de farina tamissada i una mica de sal i ho barregem fins que no quedin grumolls, procurem fer una bola amb la massa obtinguda, i l'emboliquem amb paper film i ho posem a la nevera de 30 a 60 minuts. A l'altra part de la massa hi afegim l'aroma de vaïnilla, la resta de la farina tamissada, el cacau i una mica de sal i procedim de la mateixa manera que amb l'altra, barregem, fem una bola, l'envoliquem amb paper film i la posem a la nevera.
Un cop passat aquest temps estirarem una de les dues masses i amb un talla pastes fem formes arrodonides i les anem col.locant en una safata pel forn, amb l'altra massa fem el mateix però amb un tallafastes més petit o sino fent boletes amb les mans i aplanant-les i posant-les al centre de les primeres galetes. Jo per acabar-les he agafat un escuradents i he anat fent foradets al centre de les galetes intentant simular uns botons. Posem les galetes al forn prèviament escalfat uns 10 minuts a 190º.