diumenge, 4 de juliol del 2010

Pizza

Doncs n'he fet ja moltes vegades, però no havia posat mai ni recepta ni fotos.
Desde que vaig provar de fer la base de la pizza no he tornat a comprar més pizzes fetes, tens infinitat de combinacions per poder fer-les al teu gust, l'única pega que li trobo, si se'n pot dir pega és que has d'esperar a que llevi la massa. També les he provat de fer amb les farines que porten ja el llevat i que no s'ha d'esperar tant, però no tenen color ni comparació.
Aqui teniu la recepta:
Ingredients:
1 cullerada d'oli d'oliva
240 ml   d'aigua tébia
5gr llevat per fer pizzes (jo en faig servir un d'específic, que es pot trobar fàcilment)
1 cullerada i mitja de sal
500 gr farina de força
Es posen tots els ingredients en un bol i es treballen amb les mans, quan veiem que comença a agafar consistència ho treballeu al marbre de la cuina, va molt millor. Quan  tinguem la massa ben treballada la tornem a posar al bol i la tapem amb un drap unes dues hores. Passat aquest temps només us cal estirar i donar forma a la massa, enfarinar una mica el lloc on la voldreu coure, sigui una safata o un motllo de pizza, ja que va millor per treure posar-hi una mica de tomàquet triturat i mozzarella i només caldrà que feu volar la imaginació i hi afegiu els ingredients que volgueu. Pebrot escalivat, tonyina, bacó, etc.
Avui he fet  una de pinya, pernil dols i gambes i l'altre de formatge de cabra pernil dols i bacó
Fa temps vaig estar buscant una manera per no haver de fer les dues pizzes al mateix temps, ja que amb aquestes mides en surten dues de grossetes, doncs aquí teniu un truc per mantenir-la. Un cop ha llevat la massa l'estireu la massa sobre un paper vegetal com si l'haguessiu de preparar per menjar al moment i l'emboliqueu, formant un rotllo com els que venen als supermercats de pasta fresca, quan teniu el rotlle ho emboliqueu amb paper film i teniu dues alternatives, posar-la a la nevera per consumir en uns dies, fins a una setmana o congelar-la.