dilluns, 26 de juliol del 2010

Galetes de tonyina

Per la propera vegada que les faci no hi tiraré tanta farina o hi posaré una mica més de tonyina, les vaig trobar una mica insipides, però van quedar bones.
La recepta la vaig modificar de l'original, ja que no portava llevat, però jo n'hi vaig posar una mica perquè quedessin una mica més flonges
Ingredients
150gr de mantega amb 100 gr n'hi ha prou
2 llaunes de tonyina
150gr de farina de reposteria
6 gr de llevat
1 rovell d'ou amb una mica d'aigua per pintar
En un bol hi posem la farina tamissada, afegim la tonyina i amb l'ajuda d'una forquilla anem unint els ingredients. Afegim la mantega a temperatura ambient i amassem primerament amb la batedora de varilles i seguim amb les mans, afegim aigua fins que ens quedi una massa homogenia, que no se'ns faci trossos i si cal afegirem una mica més de farina fins que no se'ns engaxi als dits. La massa resultant la posem a la nevera tapada amb film, durant una o dues hores.

Un cop passat aquest temps, amb un corró exteneu la massa i amb un talla pastes aneu fent les galetes. Les aneu posant en un paper vegetal sobre una safata del forn, les pinteu amb l'ou batut. Les podeu acabar de decorar amb llavors de sèsam i/o de rosella.
Les courem al forn prèviament escalfat uns 10 o 15 minuts a 180º