dimarts, 1 de febrer de 2011

Estofat de vedella a la bourguignon amb cebetes glacejades

Uns convidats molt especials es mereixen un àpat especial com ells. Feia temps que volia provar de fer estofat de vedella, però volia que tingués un toc diferent. Fa uns dies vaig veure la pelicula Julia & Julie i em va cridar l'atenció l'estofat de carn que va fer, a la Bourguignon, així que em vaig posar a buscar i aquí teniu la recepta.
Ingredients:
800 gr de carn de vedella a daus
400 gr de xampinyons
1 ceba
50 gr de bacó en dauets
una culleradeta d'extracte de carn
400 ml de vi negre
una mica de caldo de carn
farina
1 grà d'all
oli d'oliva
sal i pebre
Per les cebes glacejades
6 o 7 escalunyes
50 gr sucre
60 gr aigua
sal

En una olla fonda hi posem un raig d'oli i hi saltejem la ceba tallada ben petita i el bacó. Mentrestant agafem la carn i l'assequem una mica amb paper de cuina, l'enfarinem lleugerament i la posem a la cassola a daurar-la una mica. Un cop d'aurada hi afegim l'all aixafat, reguem amb el vi, afegim l'extracte de carn i una mica de caldo de carn, remenem una mica i ho tapem. Deixem coure durant almenys una hora a foc baix. Si veiem que la salsa ens queda massa líquida pel nostre gust, podem fer una mescla amb una culleradeta de maicena en un gotet d'aigua ben freda i ho afegim a l'estofat quasi al final. Ara anem a glacejar les cebetes, pelem les cebetes procurant no tallar massa dels extrems ja que se'ns podrien obrir durant la cocció. Les posem en una paella ben calenta i hi afegim l'aigua i el sucre i deixem que vagin fent caramel, anem remenant fins que ens quedin daurades per tots costats, afegim un polsim de sal  i ja les tenim. En una altra paella saltegem els xampinyons. I ara a emplatar. Un fons de carn am una mica de caldo, els xampinyons pel voltant i una o dues cebetes per comensal. Espero que us agradi.