dijous, 10 de febrer del 2011

ou poché amb trufa, llit de carbassó i niu de saltejat de bolets

Estic molt contenta del resultat d'aquesta plat, ja que no he seguit cap recepta, és a dir, només he seguit les instruccions per fer l'ou poché i la resta doncs imaginació al poder. No cal dir que el gust boníssim, i no és perquè ho digui jo, je je je. Un plat senzill però impactant!!!
Ingredients:
1 ou
tòfona negre
sal
pebre
oli
alfàbrega
1/2 carbassó
un grapat de barreja de bolets
farina i ou batut per l'arrebossat
Per fer l'ou poché agafarem un got i un tros de paper de film que sigui més gros que el forat del got, hi posem una gota d'oli i posem l'ou a dins, salprebrem una mica i hi posem l'alfàbrega. Amb compte ajuntem els extrems del paper film i enrosquem perquè surti l'aire, lliguem amb un cordill de cuina i bullim durant 4 minuts. Un cop passats els 4 minuts posem de seguida en un bol amb aigua ben freda, si cal hi posarem uns glaçons, per tallar la cocció i reservem. Tallarem el carbassó ben finet, el passarem per ou batut i enfarinarem lleugerament i ho fregirem en abundant oli calent. Un cop cuit ho posarem en un paper absorvent de cuina per retirar l'oli sobrant. En una paella saltejarem els bolets amb una mica de sal. I ara a emplatar, posem el carbassó com si fos una corona deixant un buit al mig, posem els bolets al mig i l'ou a sobre, ratllem una mica de tòfona per sobre i ja el tenim.