dissabte, 27 de novembre de 2010

Crema de carbassa estil cuines.cat

És temps de carbassa i tenim multitud de combinacions per cuinar-la, a més amb aquest fred, no hi ha res millor que una bona crema ben calentona. A més a coincidit que al programa cuines de tv3 l'han fet aquesta setmana i he volgut provar la recepta.

Ingredients:
750 gr carbassa
200 gr de patata
1,5 l aprox d'aigua mineral
formatge cremós
formatge de cabra
1 nou de mantega
1 all
1 porro (la part blanca)
sal 
pebre
alfàbrega
oli d'oliva 

En una olla fonda posem a enrossir un all partit per la meitat amb una mica d'oli d'oliva, seguidament hi afegirem el porro tallat en juliana i la carbassa a trossos, deixarem que es coguin un parell de minuts sense parar de remenar, passat aquest temps afegim la mantega i deixem que es desfaci. Tot seguit afegim les patates tallades a trossos i deixarem un parell de minuts més. Agafarem l'aigua i la posarem a l'olla fins que cobreixi les verdures, taparem i deixarem coure a foc mig uns 30 minuts, fins que la carbassa i les patates estiguin toves. Jo en aquest moment he deixat refredar i he reservat a la nevera d'un dia per l'altre. A la recepta original com que era coure-la i servir-la feia aquests passos directament, afegia el formatge de cabra i el cremós, hi passava per la batedora i servia. Jo he fet aquests passos en el moment de servir, és a dir he tornat a escalfar la crema i hi he seguit els passos finals. Un cop ja tenim la crema passem a emplatar, posarem un fons de crema, una mica de formatge cremós i oli d'alfàbrega.