dissabte, 13 de novembre del 2010

Pastís de verdures



Avui tenim familia a dinar, però volia fer alguna cosa que no atipés massa per acompanyar un altre entrant que he fet Bruschetta de capressa, i rebuscant he trobat aquest pastís de verdures, que és semblant a la quiche.
Ámb aquesta recepta he variat la base, ja que era amb massa brisa i a mi personalment m'agrada més la pasta de full.
Ingredients:
Pasta de full, jo he fet servir dues del mercadona 
2 pebrots
una tassa d'espinacs freques
mozzarella ratllada
alfàbrega
1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de pebre
2 ous
un brick de nata líquida o crema de llet
parmesà

Agafarem un motllo rodó i hi posarem paper d'alumini fent la forma del motlle i l'enfarinarem lleugerament, posarem la pasta de full fent la forma del motllo, la punxarem amb una forquilla. A sobre hi posarem alguna cosa amb pes per evitar que pugi i l'enfornarem uns 20 minuts a 200º. Podem preparar els pebrots escalivats en oli i all en pols d'un dia per l'altre, per això agafarem els pebrots, els partirem per la meitat , treurem les llavors i els posarem en una font pel forn. Farem una mescla d'oli i una mica d'all en pols i pintarem els pebrots, els enfornarem una mitja hora a 200º. Un cop els pebrots siguin freds els pelarem i tallarem en tires i els colocarem al fons de la pasta de full, per sobre hi colocarem les fulles d'espinacs i un bon grapat de mozzarella ratllada. En un bol batrem els ous juntament, amb la nata líquida, la sal, el pebre i l'alfàbrega.


Un cop ben batut ho repartim per sobre de les espinacs i seguidament hi posarem una mica de parmesà per sobre. Ho enfornarem entre 20 i 25 minuts a 200º. Aquest pastís es pot menjar tant fred com calent o com a acompanyament d'un entrant com ha estat el cas.