dissabte, 27 de novembre del 2010

Flam de turró

Aquest flam ha estat la cirereta del pastís d'un dinar de festa que ha estat espectacular, je je je
D'un gust sorprenen recomano que el feu, ja que sovint tenim per casa dels lots de nadal i que mai gastem del tot les típiques rajoles de torró de xixona. Doncs amb aquest postre donarem sortida a questes rajoles i quedarem com uns senyors amb els nostres convidats.
Ingredients
1 rajola de torró de xixona
5 ous
5 cullerades de sucre (jo n'he posat 4)
750 ml de llet sencera
la pell d'una taronja i d'una llimona
1 branca de canyella (no en tenia i n'he posat una mica en pols)
caramel líquid

Posarem en un bol, la llet, la canyela i les pells de taronja i de llimona i ho posarem al microones durant 2 minuts a màxima potència. Seguidament treurem la branca de canyela i afegirem el sucre remenem bé i reservem. En un altre bol batrem els ous i els afegirem a la llet i després afegim la rajola de torró, que prèviament haurem triturat amb la picadora i amb l'ajuda d'una mica de la mescla de la llet. Agafarem els motlles que volguem utilitzar, ja siguin individuals o grans i els hi posarem caramel al fons i després la barreja dels ous amb la llet. Ho posarem al forn al bany maria a 180º durant  uns 30 minuts o fins que hagi quallat. Un cop hagin quallat els deixarem refredar i els posarem a la nevera fins que els haguem de menjar. Els podem acompanyar amb una mica de nata i sols.

1 comentari:

Massitet ha dit...

Hola!
Des del bloc olletadeverdures.cat fa temps que intentem aplegar tots els blocs de cuina, gastronomia i vins escrits en català dins d’una secció anomenada gastrosfera.cat. Fa molt poc hem “descobert” el teu i avui t’escric per a fer-te saber que l’hem inclòs. Espero que no et faci res, però si no vols constar-hi ens ho dius, si us plau: no voldríem tenir-te sense el teu consentiment!

Salut i bona feina amb el bloc!