dimecres, 9 de febrer del 2011

Mil fulls de papata i herbes provençals

Ja feia dies que volia provar de fer un mil fulls de papata, però hi volia posar alguna cosa que la fés una mica diferent. He trobat una recepta però hi he fet algunes variacions, a més per donar-li un toc de color he posat una vinagreta de fruits vermells. El resultat molt bo, ideal com entrant o guarnició.
Ingredients
8 o 9 patates (les meves eren petites)
herbes provençals
pebre
sal
100 ml crema de llet
2 ous
75 gr de formatge ratllat
8 gr llevat royal
Tallarem les patates ben fines, si pot ser amb mandolina millor. Agafarem un motlle de silicona i hi posarem un llit de patata, sal pebrerem i hi posarem herbes provençals, després una altra capa de patata, sal, pebre i herbes provençals, així successivament fins omplir el motlle. En un bol batrem els ous amb una mica de sal, després afegirem la cema de llet i finalment el llevat. Batrem bé i ho posarem per sobre de les patates procurant que arribi a tots els racons. Per sobre hi posarem el formatge ratllat i enfornarem uns 40 minuts a 180º. Desmotllarem i ja el tenim llest per menjar com a entrant o com a acompanyament. El podem servir a talls o amb un rajolí de vinagreta de fruits vermells.

2 comentaris:

Petita cuina ha dit...

Ep!!! que bo...
Un del plats que saps que mai fallan.

Muas!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

No puc entrar al bloc abans de sopar, perquè quan llegeixo els blocs els voldria fer tots!
Aquest plat d'avui no me'l puc perdre.