dissabte, 5 de febrer del 2011

Mini-calzone de mascarpone i nutella i salsa de maduixes

Havia de fer uns postres però, havien de ser lleugers, ja que l'anfitriona treballava després del dinar. Em vaig posar a pensar i repensar, no havia de ser un pastís perquè atipa molt, mousse tampoc perquè l'havia de portar al cotxe i no em feia massa gràcia. I com per art de màgia em va arribar a les mans aquesta recepta. Tot i que és evident que l'he de perfeccionar, la propera vegada la faré amb pasta de full, ja que amb la massa de pizza no hi tinc la mà trencada i encara em costa treballar-la. És molt suau i la salsa de maduixes li dóna un toc de color i dolçor. A més amb aquest postre participaré per primer cop en un concurs del bloc La cocina de Sara
 Ingredients:
150 gr de formatge ricotta
50 gr de formatge mascarpone
1 rovell d'ou
2 culleradetes de sucre glasé
200 gr de maduixes netes
2 cullerades de sucre
100 gr de nutella.
100 ml nata para muntar
1 massa de pizza
1 ou

En un bol, posem els formatges el sucre glacé i el rovell, ho batrem amb les varilles i un cop ben barrejat ho posarem durant uns 30 minuts a la nevera. Muntem la nata i un cop muntada afegim amb compte la nutella i ho barregem bé i ho reservem. Per fer la salsa de maduixes triturarem les maduixes juntament amb el sucre i posteriorment ho passarem per un tamís per treure les llavós i reservem. Mentres posem el forn a escalfar a 200º, agafem una safata i hi posem paper sulfuritzat, estirem la massa de pizza i amb l'ajuda d'un tallapastes rodó anem preparant els mini-calzone. Els col.locarem sobre el paper sulfuritzat. Agafarem una culleradeta de la barreja de formatges i una culleradeta de la nutella i les posarem a la part central del calzone, procurant no posar massa quantitat ja que al estar una mica líquid se'ns podria sortir. Amb cura anem tancant bé els calzones, sobretot tanqueu-los bé, perquè a mi alguns que em pensava que estaven ben tancats no ho estaven i la safata del forn m'ha quedat plena del farcit. 


Pintarem els mini-calzones amb l'ou batut i els punxarem una mica per ajudar que surti l'escalfor i ho enfornarem uns 15 o 20 minuts o fins que quedin dauradets. Deixarem refredar almenys un quart d'hora i servirem acompanyats de la salsa de maduixes.

3 comentaris:

Sarita ha dit...

Que bona la recepta, ahir estava pensant en un postre d'aket estil. Aprofito i et dic que al meu blog tens un concurs de postres per si vols presentar-hi aquesta recepta o cualsevol altre. Si vols participar tens temps fins el 22 de febrer. Un petó!

Meritxell ha dit...

Ja ho he fet, je je je
T'he fet arribar tres receptes de postres. Em fa molta il.lusió poder-hi participar. Moltes gràcies!!

Anniki ha dit...

Hola!! He encontrado tu blog a través de otro blog y me quedo siguiendote pues me gusta mucho!!

Que original me parece la receta pero en dulce!! El relleno de mascarpone y nutella debe de quedar delicioso :))

Lo dicho, me quedo siguiendote y voy a dar una vuelta a ver que cosas más ricas tienes!

Un beso y feliz finde :)