dimarts, 3 d’agost de 2010

Fideus a la cassola

Encara que ja sé que fa calor per aquests tipus de plat em venia de gust de menjar-ne, ja feia molts dies que no en feia i a casa a tothom els agrada:
Ingredients:
Fideus del nº 2
Oli 
Sal
Colorant alimentari
Ceba
Tomàquet
Costella de porc a trossos
manzanilla
Aigua
Picada

En una cassola, ja sigui de fang o tipus paella hi posem un bon raig d'oli d'oliva i hi marquem les costelles de porc. Un cop marcades, tenim dues opcions, o sofregir la seva i el tomàquet amb la carn o treure-le i fer servir el mateix oli per sofregir-ho a part. Queda bo de les dues maneres. 

Hi afagirem un rajolí de vi de manzanilla que li dóna molt bon gust, i també afegirem una picada que haurem fet amb all i julivert, pinyons, ametlles i avellanes i una mica de pà sec. Deixem que faci xup xup 5 minuts i llavors hi posem els fideus, jo acostumo a posar 5 grapats per 3 o 4 persones. Afegim aigua calenta i sal amb colorant alimentari, que els cobreixi i anem vigilant la cocció, si veiem que es queden sense n'hi afegim més.