dilluns, 2 d’agost de 2010

Tiramisú

Aquest diumenge vem anar a dinar a casa del meu germà i  la seva petició pels postres va ser el tiramisú. Feia molt temps que no el feia però va quedar molt bo. Us recomano que el feu, és un postre lleuger i que acostuma a agradar a tothom.
Ingredients:
1 tassa de cafè express
1 culleradeta de ratlladura de llimona
2 cullerades de conyac o amaretto
150 gr de melindros
250 de formatge mascarpone
3 cullerades de sucre
5 cullerades de llet sencera
120 gr de nata per muntar
cacau en pols per decorar

Per començar barrejarem el cafè fred amb el conyac. Després col.locarem els melindros sobre una safata o plan gran i els mullarem amb la barreja de cafè i conyac. En un bol posarem el sucre i el formatge mascarpone i ho batrem fins que quedi una massa homogènia. A poc a poc afegirem la llet i la ratlladura de llimona, reservarem. En un altre bol muntarem la nata i l'afegirem a la massa obtinguda anteriorment amb compte, barrejant d'abaix a dalt. En una safata col.locarem la meitat dels melindros cobrint la safata i per sobre hi posarem la meitat de la crema que haurem obtingut, després col.locarem la resta de melindros i la resta de crema. Posarem el tiramisú a la nevera unes 4 hores, jo el vaig deixar tota la nit. Una mica abans de servir hi poseu cacau en pols tamissat per sobre.