dimecres, 4 d’agost del 2010

Pastís sacher amb mousse de crema de xocolata

Dimecres tinc convidats i volia fer un postre especial, a mi m'agrada moltissim la xocolata pel que espero que a ells també els agradi. I a través d'un altre blog de cuina m'ha arribat aquesta recepta, el pastís sacher sempre m'ha agradat, però em va cridar l'atenció que fos amb crema de nocilla. Tot i que el resultat final no és el que m'esperava, però crec que ha quedat bé. Al final, ha resultat sent un pastís d'aniversari, ja que una de les convidades avui era el seu aniversari i he aprofitat per guarnir-lo. PER MOLTS ANYS SILVIA!!!!!

INGREDIENTS

Per el pà de péssic:
200 gr  de manetega
250 gr  de xocolata fondant
200 gr  de sucre moreno
3 ous
150 gr  de farina
16 gr llevat (1 sobre)

Per la Mousse de Nocilla:
500 gr de nata per muntar
300 gr  de Nocilla o similar
2 clares d'ou
5 fulles de gelatina

Per la cobertura:
100 gr  de xocolata Fondant
100 gr  de nata per muntar
20 gr  de mantega

150 gr  de melmelada de prèssec o albercoc



Per començar preparem el pà de péssic, trocejarem la xocolata i la posarem juntament amb la mantega i el sucre moreno, ho posarem al microones a temperatura mitja, remenant sovint fins que els ingredients estiguin totalment fosos.


Sense deixar de remenar afagirem els ous, un a un, seguidametn el llevat i la farina tamissada i ho batrem tot fins que quedi una massa homogènia.

Posarem la barreja en un motlle i ho courem al forn prèviament escalfat durant 40 minuts a 180º, ho desmotllarem i deixarem refredar sobre una reixeta. 



Per fer la mousse, posarem en remull les fulles de gelatina en aigua freda. Muntarem les clares d'ou a punt de neu amb un polsim de sal i ho reservarem a la nevera. Muntarem 400 gr de nata però que no quedi massa dura i també reservarem a la nevera. Posarem la nocilla o similar uns segons al microones, lo just perquè s'escalfi i comenci a desfer-se. Escalfarem 100 gr de nata sense que arribi a bullir, treurem del foc i afegirem les fulles de gelatina una a una i després la nocilla encara calenta.
Deixarem que s'entibï, i llavors afegirem la nata muntada amb molt de compte fins que estigui totalment integrada. Seguidament afegirem les clares muntades i barrejarem de dalt a baix fins que quedi una massa homogènia


Per muntar el pastís agafarem el pà de péssic i el partirem per la meitat, aneu amb molt de compte perquè a mi m'ha costat moltíssim i se'm trencava, i hi poseu al mig la melmelada d'albercoc que haurem escalfat una mica al microones, col.locarem el pastís sobre la safata on la servirem i hi tornarem a col.locar el motllo però sense la base.  Com que a mi m'ha baixat molt el pà de péssic no ho he pogut fer, llavors no ho he posat, seguidament hi posem la mousse ben repartida i la deixem a la nevera 2 hores o fins que cualli.



Per fer la cobertura bullirem la nata i quan arrenqui al bull la treurem del foc i hi afegirem la xocolata trocejada i la mantega i amb una espatula ho barrejarem bé fins que quedi una crema brillant i homogènia.
Quan encara estigui calenta la posarem sobre la mousse però la passarem abans per un tamis per evitar que es facin grumolls i que quedi brillant.
Deixarem el pastís a la nevera si pot ser d'un dia per l'altre